Sport

Slik blir Groruds kriseløsning

Grorud må takle koronakarantene og et hektisk kampprogram i jakten på fornyet kontrakt i 1. divisjon. Eirik Kjønø forventer at spillerne takler utfordringen som venter.

En Grorud-spiller fikk konstatert koronasmite etter 3-2-seieren borte mot Stjørdals/Blink i OBOS-ligaen søndag. Konsekvensen er at Eirik Kjønøs mannskap ikke får spilt kampene mot Strømmen (h) og Jerv (b) som planlagt. Disse to blir utsatt.

– Det er kjipt med denne pausen etter Blink-seieren, det er det. Men vi må bare prøve å tenke positivt. Det viktigste er at spilleren ikke blir veldig syk. Så håper vi at ikke flere er smittet, sier Eirik Kjønø til Dagsavisen.

– Spilleren har det foreløpig bra. Han blir tatt vare på, legger Grorud-treneren til.

Bakgrunn: Grorud-spiller koronasmittet – flere kamper utsettes (DA+)

Dialog med kommunen

Nå må de gulkledde smøre seg med tålmodighet framover.

– Alle i A-lagskohorten i Grorud er inne i en ti dager lang karantene. Vi tester alle, og har dialog med kommunens smittesporingsteam rundt når vi skal teste. Foreløpig har vi ikke avklart når testrunden begynner, men vi forholder oss til smittesporingsteamet der – også når det gjelder hvor mange testrunder det eventuelt blir, sier daglig leder Jon Ole Reinhardsen i Grorud til Dagsavisen.

Grorud, som kjemper mot nedrykk fra nivå to, har planen klar for hvordan karanteneperioden skal forløpe.

– Vi har erfaring fra dette fra i mars. Det er ikke første gang. Nå handler det om å opprettholde formen. Noen kan også bruke denne tiden til å komme i bedre form. Så må vi trene så fotballspesifikt som mulig, slik at vi kommer tilbake og tåler fotballbelastning. Dét er noe helt annet enn å jogge ute. Spillerne har fått med seg en ball hver, og de har mulighet til å gjøre noen balløvelser så lenge de holder seg unna folk. Vi skal fortsette å jobbe på, og er godt forberedt. Nå kan vi benytte muligheten til å jobbe litt mer én til én med spillerne. Det blir litt mer video, sier trener Kjønø.

– Forskjellen på mars og nå er at dere nå er i sesong. Hvordan bevarer man kampformen gjennom en slik karanteneperiode?

– Det er klart, det blir mye opp til spillerne her. De må gjøre jobben som kreves. Vi i trenerteamet kan veilede dem og gi dem et program å følge. Det er mulig å opprettholde formen. Men klart,  vi er mer utsatt for å få noe trøbbel med lysker og hamstring når vi er tilbake. Det er skader som kan oppstå når man ikke har spilt fotball på en stund. Vi må bare sørge for at vi trener best mulig, at vi er klare. For når vi er tilbake, blir det seks kamper på kort tid, påpeker han.

Les også: Scoret fra 35 meter da Grorud slo voldsomt tilbake (DA+)

Tror ikke på forlenget sesong

– Kan det komme en situasjon der sesongen går inn i 2021?

– Jeg tror ikke sesongen forlenges foreløpig. Det er nok tid til å dytte de utsatte kampene inn som midtukekamper. Det er ledige midtuker å ta av, så jeg antar at det er det som skjer, sier Grorud-treneren.

– Flere midtukekamper for dere vil gi konkurrentene et fortrinn?

– Absolutt. Men slik er det i år. Det handler om å bli ferdig med sesongen i løpet av dette året her. Vi har hele tiden visst at det kom til å være fare for korona. Vi må bare gjøre det beste ut av situasjonen. Dette gjelder jo for Stjørdals/Blink og Strømmen også, selv om Strømmen får lov til å trene fotball, poengterer Kjønø.

– Hvordan blir karantenetiden for din egen del?

– Jeg har med meg PC og ekstra skjerm her hjemme. Jeg skal se kamper av våre neste motstandere, i tillegg til å ringe rundt og prate med spillerne våre, sier han. Selv skal jeg klare meg ganske fint. Det er verre for spillerne.

– Det er bare å bruke tiden godt, gjøre en del arbeid. Det blir travelt når vi først kommer i gang igjen. Det blir et ekstremt tett program rundt de seks siste kampene. Og de er jo vanvittig viktige for oss, legger han til.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Restitusjon viktig

Perioden like etter karantenen blir også viktig.

– Først og fremst må vi sørge for at vi ikke starter altfor hardt på trening de to første dagene. Vi må bygge opp igjen fotballbevegelsene som er utfordrende å vedlikeholde på egen hånd. Så må vi være gode på å restituere. Vi jobber med noen løsninger rundt det allerede nå. Vi må også bruke troppen vår. De spillerne som har vært litt bak nå, må komme i skikkelig god form i løpet av de ti neste dagene. Hente igjen forspranget. Vi vil nok bruke flere spillere enn det vi ellers hadde gjort, røper Kjønø.

– Hva sier magefølelsen? Hvordan vil denne situasjonen påvirke dere?

– Den sier at det vil gå bra. Vi vrir dette til noe positivt. Det er vi nødt til.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen