Slik blir finalehelgen i håndball-EM

Norge var to kamper unna tidenes første tittel i herrehåndball. Men det skulle ikke holde. Men lørdag tok de tidenes første medalje i EM da de vant bronsefinalen. Søndag spilles finalen klokka 16.30.

I Stockholm er bordet dekket for finalehelgen i Tele2 Arena, det som vanligvis er hjemmebane i fotball for Djurgården og Hammarby.

Nå er den rigget om til å kunne ta inntil 20.000 tilskuere til fredagens semifinaler, lørdagens plasseringskamper og søndagens finale klokka 16.30.

NB! Oppdatert: Norge ute av EM etter thriller i semifinalen

Les også: Sagosen planla ikke bronsefinale

Hadde håpet på Sverige

Det er bare ett stort men: Arrangøren hadde håpet å ha både Sverige og Danmark i fredagens semifinaler. Ingen av dem er der.

Les også: Her er hele EM-oversikten

Håpet var at Norge og norske tilskuere skal overta mange av billettene. Prisene ligger på 1.400 og 2.000 kroner per billett.

Det norske laget hadde vunnet samtlige kamper og kunne bli det første laget siden 1994 som gjorde rent bord i et EM-sluttspill. Men det endte med et surt tap i det som ble en skikkelig thriller mot Kroatia

To tapte finaler

Kroatia møter Spania i finalen søndag. 

Mens de norske håndballjentene har vunnet alle titler som er tilgjengelige, har den maskuline utgaven aldri vunnet noe. Men Berge har ført Norge til de to siste VM-finalene der det ble tap for henholdsvis Frankrike og Danmark. Begge lagene ble sensasjonelt nok slått ut av EM allerede i gruppespillet.

– Før eller siden vil dette laget vinne noe, sa han nylig. Men heller ikke denne gangen holdt det helt inn for Berges mannskap..

Slik er finaleprogrammet i Stockholms Tele2 Arena:

FREDAG: 18.00: Semifinale Norge - Kroatia (Kroatia vant 29-28 etter ekstraomganger), 20.30: Spania - Slovenia.

LØRDAG: 16.00: Kamp om 5. plassen. (Tyskland vant 29-27 mot Portugal). 18.30: Bronsefinale: Norge - Slovenia (Norge vant 28 - 20). 

SØNDAG: 16.30: Finale. Kroatia - Spania. (Spania vant 22-20 mot Krotia og er fortsatt regjerende europamestere)

Les også: Bråstopp eller drømmehelg