Sport

«Slemme» Oppsal og «snille» Kjelsås

Oppsal sliter i bunnen av sin avdeling i 2. divisjon, men én statistikk topper laget – antall kort. I motsatt ende finner vi serieleder Kjelsås. Men er det en sammenheng?

Oppsal har 20 gule kort og ett rødt etter åtte spilte kamper i 2. divisjon, avdeling 2. Laget er i nedrykksstriden med seks poeng så langt. Kun Asker og Elverum er bak Oppsal, de to sistnevnte har også seks poeng. Men Oppsal fikk en etterlengtet opptur med 3-1 mot Alta sist.

Kun Arendal i avdeling 1 (20 gule, fire røde) har flere kort enn Oppsal.

– Vi er et fysisk lag. Vi er et lag med «trøkk», innsats og mye vilje. Dét kan tidvis gå hardt utover motstanderne. Personlig mener jeg vi egentlig kan bli enda tøffere, sier vikarierende Oppsal-kaptein Wilhelm Osman Adra til Dagsavisen.

– Man må ta noen kort underveis. Men samtidig må det ikke bikke over, så det ikke blir for mange karantener, påpeker han.

Saken fortsetter under bildet

Oppsals kaptein Wilhelm Osman Adra mener gule kort ikke er til å unngå. Samtidig mener han man må passe seg for å få for mange karantener underveis i sesongen.

Oppsal-kaptein Wilhelm Osman Adra. Foto: Haakon Thon

– Går på ferdigheter

Tabelljumbo Elverum ligger på annenplass på statistikken (18 gule, 1 rødt). Er det en sammenheng mellom plassering og kort?

– Vanskelig å si. Det er ikke umulig at lag i bunnen oftere tyr til ulovligheter, men det går også på spillestil, tror jeg, sier Oppsal-kapteinen.

Oppsal-trener Gisle Olsen sier følgende om statistikken:

– Det går vel litt på ferdigheter. Dette er breddespillere som har tatt steget opp i 2. divisjon, og da kompenseres det med innsats. Så har man kanskje litt kortere lunte mot slutten av kampene også. Samtidig er det nok også en del tilfeldigheter inne i bildet, sier Olsen til Dagsavisen.

– Men et lag som Elverum kan kanskje ha fått en del gule på grunn av frustrasjon, kan jeg tenke meg. De hadde jo tenkt til å kjempe om opprykk, men nå kjemper de i stedet mot nedrykk, legger han til.

I motsatt ende av statistikken finner vi Kjelsås, som leder avdeling 2 med sine 18 poeng. Eivind Kampens mannskap har åtte gule kort og ett rødt så langt. Kun Odd 2 (9 gule, 0 røde) kommer bedre ut.

Les også: Endelig en Oppsal-opptur (DA+)

Sammeheng

– Vi konsentrerer oss om å unngå dumme kort. Det handler om å unngå krangling, unngå å sparke vekk ballen, sier Kjelsås-trener Kampen til Dagsavisen.

Men ellers har ikke treneren gjort noe poeng av at spillerne må være «snille».

– Vi har ikke noe fokus på det når det gjelder duellspillet, nei. Det er ikke noe mål for oss, sier han.

– Henger tabellsituasjonen sammen med antall kort, tror du? Oppsal og Elverum topper statistikken, men samtidig er tabelltoer Åsane høyt oppe (16 gule, 0 røde).

– Sannsynligvis henger det sammen. I Åsanes tilfelle kan det ha noe med at det er et lag som er sårbare for overganger, og at de pådrar seg en del kort for å stoppe det, svarer Kjelsås-treneren.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

«Kort-tabellen»

Kortstatistikk i 2. divisjon, avdeling 2:

1. Oppsal: 20 gule kort, 1 rødt

2. Elverum: 18/1

3. Alta: 15/2

4. Asker: 15/1

5. Mjølner: 17/0

6. Åsane: 16/0

7. Florø: 12/2

8. Senja: 11/2

9. Grorud: 14/0

10. Sotra: 12/1

11. Bærum: 13/0

12. Fram: 11/0

13. Kjelsås: 8/1

14. Odd 2: 9/0

Kilde: NIFS

Mer fra Dagsavisen