Ezinne Okparaebo (t.v.) i aksjon på mandagens semifinale. FOTO: VIDAR RUUD/NTB SCANPIX

Slått ut, men ikke utslått

Ezinne Okparaebo kom ikke til finalen på 100 meter denne gangen heller. Men hun har fått ny inspirasjon.

Av Per-Kristian Eriksen

BEIJING: Ezinne Okparaebo endte på sjuendeplass i det tredje semifinaleheatet på 100-meteren for kvinner med 11,19. Hun var langt unna en finaleplass.

Men drømmen om å nå en finale i et stort mesterskap som VM og OL lever videre.

– Jeg må løpe under 11 sekunder for å nå en finale på dette nivået, og dit skal jeg komme, sa hun til NTB etter mandagens siste VM-løp for hennes del. Okparaebo var på ingen måte verken nedslått etter utslått etter den lille nedturen i semifinalen.

– Jeg vet at jeg er på det nivået som kreves for å nå en finale, og jeg har bestemt meg for å få ut det jeg har inne. Det er jo snart OL, fortsatte hun.

Den norske jenta løp på 11,12 i forsøket og tok seg greit videre da, men i semifinalen ble det tyngre. Hun hadde en god start, men fra midtveis i løpet begynte hun å sakke akterut.

Detaljer og justeringer

Det norske sprintesset mente det bare var snakk om justeringer og små detaljer som skal til for at hun er med i den desiderte verdenstoppen.

– Jeg må ikke ha respekt for konkurrentene i det hele tatt. Jeg tror det gjelder å komme dit at jeg har selvtillit nok til å vite at jeg kan løpe like fort som de andre, reflekterte hun foran de norske pressefolkene i Beijing.

– Det var mange gode jenter i heatet mitt, og jeg tror kanskje at det vil hjelpe å møte dem litt oftere enn det jeg har gjort denne sesongen, sa hun.

– Betyr det at du vil satse på flere Diamond League-stevner neste år?

Tja, jeg tror nok jeg kommer til å begynne i det små med mindre stevner, og så får jeg komme meg med i Diamond League etter hvert. Målet til neste år må i alle fall bli å få til noen skikkelig raske tider tidlig i sesongen, fortalte Okparaebo.

Rekord igjen

Det var nederlandske Dafne Schippers som tok seieren i Okparaebos heat med 10,83. Hun satte nederlandsk rekord og tok seg til finalen med nest raskest tid. Det var bare Shelly-Ann Fraser-Pryce i det første heatet som var raskere enn henne med 10,82. Fra dette heatet gikk også Blessing Okagbare videre med 10,89.

I det andre heatet gikk finaleplassene til Tori Bowie med 10,87 og Kelly-Ann Baptiste med 10,90. Det betyr at Ezinne Okparaebo var 22 hundredeler fra en plass i kvinnenes 100-meterfinale.

Okparaebo ble nummer 18 av de 24 som stilte i semifinalene.

– Det vare et veldig høyt nivå i dette mesterskapet, men likevel mener jeg at jeg har noe i verdenstoppen å gjøre, sa Ezinne Okparaebo til NTB. (©NTB)