Tromsøs Thomas Drage (t.v.) og Magnus Andersen trøster hverandre etter de tapte 0-2 for Besiktas i returkampen i europaligakvalifiseringen torsdag og trodde de var slått ut. FOTO: AFP/NTB SCANPIX

Slått ut - går likevel videre

EUROPALIGAEN: Tromsø tapte mot Besiktas og kom ikke med til gruppespillet i europaligaen. Men nå har UEFA bestemt at det norske laget likevel går videre.

Det kommer av at Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avslått Besiktas anke mot avgjørelsen om å utelukke klubben fra alt spill i europacupene i 2013/14-sesongen. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) bestemte seg for å utestenge Besiktas i ett år i et møte 15. juli. Den tyrkiske klubben anket beslutningen, men fikk altså ikke medhold.

Hastemøte

Avgjørelsen fra CAS ble kjent fredag morgen, og i et hastemøte tidlig på morgenkvisten fredag bestemte UEFA seg for at Tromsø skal få Besiktas plass.

De to lagene møttes torsdag kveld. Tromsø tapte 0-2 på bortebane og 2-3 sammenlagt, etter at «Gutan» overraskende gikk seirende ut av hjemmekampen med 2-1.

Tromsøs spillere og ledere trodde nok at plassen i europaligaen røk med tapet torsdag, men nå kan klubben ta fram champagnen og feire at den er med videre. Av norske klubber er det bare Tromsø som spiller i europeiske klubbturneringer i år.

– Nå er det god stemning her. Vi er ydmyke og fornøyde med denne avgjørelsen. Dette er viktig for klubben. Vi ønsker oss et storlag i gruppespillet, sier sportssjef Svein Morten Johansen til iTromsø.

Da trekningen ble foretatt i Monaco havnet TIL i gruppe K sammen med Tottenham, Anzji fra Russland og Sheriff fra Makedonia.

Kampfiksing

Apoel Nikosia er også tatt inn i europaligaen på bekostning av tyrkiske Fenerbahce. Fenerbahce er utestengt fra europacupspill de kommende to sesongene. Begge de to klubbene er dømt og utestengt for kampfiksing. Sakene går tilbake til 2011.

Derfor ga det en ekstra sjanse til Tromsø og Apoel Nikosia til tross for at begge klubbene var slått ut i kvalifiseringen i utgangspunktet.