Slaskens liveblogg: Vålerenga-Kristiansund

Sekspoengskampen om å være med i medaljestriden: Storklubben fra hovedstaden mot lillebror på nordvestlandet. Her skal kampen liveblogges fra klokka 18.

Resultat: 1-1

Kampstart: 18.00

NYESTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST. SCROLL TIL BUNNEN FOR Å LESE FRA START

Og derr blåste dommeren av kampen. Alt i alt en fryktelig kjedelig kamp. Det var lite trøkk på banen, sjøl om det blei litt bedre i andre omgang. Alle kan vel leve med resultatet. Men så var det jo denne homohetsen, som gjorde sitt til å gjøre en allerede sur høstkveld enda surere. Takk for meg. Ha en bedre kveld.

93 min: Vålerenga får en corner på tampen! Men heller ikke den blir særlig farlig.

90 min: 4 minutter tilllegg. Hvis resultatet står seg er det verst for Kristiansund, som ser ut til å få Odd forbi seg på tabellen. Men også for Vålerenga blir jo veien lenger opp til medalje.

87 min: Jaja. Denne kampen kommer vel neppe til å bli huska for spillet på banen. Det har ikke vært dårlig. Men ganske sjansefattig, og ikke særlig moro.

85 min: Vålerenga presser. Men noen store sjanser får dem ikke.

83 min: Munnhuggeri mellom Kristiansund-trener Michelsen og Vålerengas supportere. Fortsatt hissig stemning etter homohetsen til Kastrati. Michelsen vil helst bry seg om fotball, roper han til supporterne.

81 min: MÅÅÅÅÅL. Overgang til Kristiansund, som ender med at nyinnbytta Bendik Bye skårer på skudd fra rundt 15 meter. Borchgrevink og Tollås burde hatt ålreit kontroll, men var passive.

79 min: To bytter på Vålerenga. Ut Kjartansson og Sahraoui. Inn Matti Vilhjalmson og Felix Horn Myhre.

77 min: Corner til Kristiansund. Og for the record: Perioden hvor Vålerenga har full kontroll, den er over.

74 min: Frispark til KBK fra rundt 30 meter. Skuddet skifter retning i en KBK-spiller på løp og går nesten på mål. Men stanga redder Klaesson og Vålerenga.

72 min: Corneren blir klarert, til Osame, som nikker den fint til Aron. Han skyter igjen bra, denne gangen mot lengste kryss. Men uttafor. Vålerenga har tatt helt over.

71 min: Trippelbytte på KBK, som nå har bytta ut stort sett hele angrepsrekka. Det var tydeligvis ikke så greit å komme gjennom Vålerengas forsvar likkavæl. Aron får en OK sjanse på høyresida. Bra skudd, men blir redda. Corner.

65 min: Vålerenga trykker nå. Men KBK fikk et veldig bra angrep, og sin største sjanse i kampen. Skudd fra 11 omtrent, som gikk utafor.

60 min: Der kom byttet jeg venta på: Herolind ut, Finne inn. Og Osame ned til indreløperplass.

59 min: Og Kastrati byttes ut, til avskyerklæringer fra tribunen. Mot Kastrati, altså. Homohetsen ble ikke satt særlig pris på fra tribuenen, og kanskje ikke fra KBK-benken heller?

59 min: MÅÅÅÅÅÅL til Vålerenga. Perfekt innlegg fra Borchrevink til Kjartansson som ørner inn ballen fra fem meter.

57 min: Litt av en sesong. Rasisme, rasisme og nå homohets, på tre runder.

52 min: Aron skyter lavt og på mål, men keeper redder enkelt.

51 min: Shala skyter knallhardt fra spiss vinkel. Ballen blir redda og går til Bjørdal, som blir felt i det han skal skyte. VIF-frispark fra rundt 20 meter.

49 min: VG melder at Flamur Kastrati skal ha kalt VIF-trener Fagermo for en "jævla soper" på banen. Publikum buer kraftig mot KBK-spissen ved hver anledning.

45 min: Og vi er i gang igjen. Byttet jeg trodde opå skjedde ikke. Men vi får håpe på mere moro i andre likkavæl.

Beklager om denne livebloggen er litt kjedelig i dag, altså. Men for å være ærlig ... Kampen er ganske kjedelig og. Hva skal man gjørra, liksom? Stalltips til andre omgang: Herolind Shala ut og Bård Finne inn, og så flytter Osame seg til indreløper. Bare gjetting.

45 min: Pause. Æsj. Litt mål i andre, eller?

44 min: Herolind Shala vil ikke være dårligere enn Aron, og avslutter omgangen med å sende en ny trilleball langs samme mållinje. Heller ikke nå dukker noen opp.

42 min: Enda en bra sjanse etter crossball fra Ivan til Aron. Ender med at Aron står på dødlinja og på en eller annen mystisk måte greier å drible seg langs linja, og spille en perfekt stikker langs den samme linja. Ballen triller en desimeter eller tre fra mållinja, bare synd det ikke var en spiss i nærheten til å dytte den over.

38 min: Overgangsmulighet til Vålerenga. Osame Sahraoui får ballen fra keeper Klaesson, men greier ikke få ballen videre mot Kjartanssons bra løp. Er det lov å si at VIF er litt dårlige akkurat der? På å ta overganger når spiss eller en av vingene er på gode løp med masse plass? Hmmm.

34 min: Aron Dønnum og Osame Sahraoui bytta plass i noen minutter. Aron markerer det med et glimrende løp helt til dødlinja, hvor han spiller perfekt 45 grader til Ørnen Kjartansson. Han prøver å plassere med innsida, men blir redda på strek. Vi teller Vålerengas andre sjanse.

32 min: Aliou Coly fra KBK løper fra Herolind Shala over hele banen med ball i beina. Pasningen blir klarert til corner, som blir til en ny corner.

30 min: Klabb og babb på VIF-corner, som ender med at både Ivan Näsberg og en KBK-spiller går i bakken. Ivan halter litt etterpå.

24 min: Corner til Vålerenga går rett på mål og blir redda på strek. Ballen går ut til Sahraoui, som skyter fra rundt 20 meter. Veldig bra skudd, som såvidt blir redda. Kampens første sjanse. Og et av de bedre langskudda unge Osame har skutt i år.

22 min: Vålerenga vinner et innkast midt på banen, men etter at Christian Michelsen eller Mowinckel eller hva han nå heter, han KBK-treneren, klager, får dem kastet i stedet. Pussig.

20 min: Det hender sånn omtrent en gang i skuddåret at Ivan gjør en dårlig klarering. Det gjorde han nå, og resultatet blei et bra KBK-angrep. Kalludra ender heldigvis med å skyte fra nesten 30 meter, og sjøl om skuddet er bra og ser ut til å stryke såvidt uttafor krysset, så føltes det litt skummelt. Ingen sjanse, da, på ekte.

16 min: KBKs venstreback Amin Askar stopper en lang Vålerengapasning klokkereint med hånda. Blir ikke blåst.

14 min: En litt pressa Aron Dønnum får ballen fra Borchgrevink på innkast, og banker den rett til vers. Den detter ned inne i egen 16-meter, og blir klarert til corner.

10 min: Perfekt og knallhard krossball fra Ivan til Aron. Nikker ned til Bjørdal, som skyter fra skrå vinkel og av en eller annen grunn nesten greier å få den i mål. Ble corner, som blei til ingenting.

7 min: Osame Sahraoui minner KBK på at han er bedre enn dem med ball. Henrik Bjørdal minner alle på at han er bedre til det meste. Men sjanser, det blir det ikke av det. En corner fra høyre, da.

4 min: KBK går rett i angrep og presser Vålerenga tilbake. Får corner fra venstre. Men den ble ikke til noe.

2 min: Rettelse! Det ser ut til at Osame Sahraoui spiller ving, og Herolind Shala er indreløper. Eller kanskje de skal bytte litt på? Hvem veit!

0 min: Og DA er vi i gang!

17.59: Sam Adekugbe burde vurdere å spille med håret ute, ikke bare på oppvarming ass. Min personlige mening, bare!

###

17.52: En ting må forresten være verdt å nevne før denne kampen. Kristiansunds Pellegrino ble utsatt for rasisme i Ålesund. Og Vålerengas Camara opplevde det samme mot Sandefjord. I dag har VIF-klanen hengt opp et digert banner foran den helt tomme hjemmetribunen, for å si ganske tydelig hva man mener om rasisme i fotballen (og sikkert uttafor også):

###

17.35: På tabellen har nå Vålerenga 38 poeng og er på fjerdeplass, mens KBK halter like bak med 35 poeng. Er dette kampen om bronsja?

Ellers: Spillerne varmer opp. Musikken er alt for høy. Og alle gleder seg. Kom tilbake rundt klokka seks, da!

17.30: Velkommen til Slaskens liveblogging fra Vålerengas hjemmekamp mot Kristiansund på en deilig og faktisk ikke heeeelt iskald oktobersøndag på Oslo øst. Kampen starter altså klokka seks. Vålerenga har gjort en aldri så liten endring siden sist, Herolind Shala er kommet inn for Bård Finne, mest sannsynlig på venstrekanten. Osame Sahraoui spiller venstre indreløper, og ellers er alt som vanlig.

På Kristiansund må man sjølsagt være obs på eliteseriens toppskårer, Amahl Pellegrino. Han spiller venstre kant, men på midten foran hos KBK er den ikke helt ufarlige Oslo-gutt Flamur Kastrati. Han har en lillebror som heter Fitim, som vi husker fra Vålerenga, og får håpe at det bare går positive røverhistorier om Vålerenga rundt søndagsmiddagsbordet i familien Kastrati.

Ellers finnes det en unggutt kalt Noah Solskjær på benken til bortelaget. Sikkert INGEN grunn til bekymring om kan kommer på ti minutter før slutt.