Slaskens liveblogg: Kan Dag-Eilevs nykomponerte Vålerenga slå Stabæk?

Med nykomponert lag skal Dag Eilev Fagermo bevise at Vålerenga kan være gode også på bortebane midt i uka. Følg kampen her direkte fra klokka 20.00.

KAMPSTART: 20.00

RESULTAT: 1-1

NYESTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST

Etter kampen: Nei, hva skal man si? Det var et litt annerledes Vålerenga-lag som greide sin tredje strake 1-1 kamp i dag. Litt smalere enn vanlig, litt snodig satt sammen, og ingen kan vel påstå at det nykomponerte laget blei en heidundranes suksess. Men i det minste fikk vi et litt annerledes Vålerenga-mål. Og hvem veit, kanskje dette ene lille poenget kan telle for noe til slutt?

94 min: Og der var det slutt.

90 min: 4 minutter tillegg. Vålerenga skal være glade for 1-1 her. Henrik Bjørdal har ballen på midten og spiller kjapt fram mot Kjartansson, som ikke får den. Dag-Eilev brøler fra sidelinja: NEEEI! ROOOOLIIIIG!

Foto: NTB

88 min: Stabæk har ballen. Hele forbanna tida.

85 min: Blir dette Vålerengas tredje 1-1 kamp på rad? Og kan det bli noe medalje når man holder på sånn, da?

82 min: Henrik Bjørdal klinker til fra 23 meter og treffer tverrliggeren over en sjanseløs Stabæk-keeper. Der kunne ting nesten ha snudd, gitt. 

78 min: Odin Thiago Holm (som i det minste hadde et fantastisk nedtak i forrige kamp), ser ut til å komme inn for Henrik Bjørdal. Oops, nei, det var for Bård Finne!

74 min: Og Stabæk har et kjempeangrep. Nå er det Klaesson som holder Vålerenga i live.

72 min: Og Stabæk ruller på. Sam Adekugbe bommer fullstendig når han er bakerst i angrepet. Stabæk tar overgangen og får gå helt inn i Vålerengas 16-meter. Skuddet går rett uttafor. 

69 min: Stabæk holder presset oppe. Vålerenga bytta Matti mot Herolind Shala.

64 min: MÅL til Stabæk. Tre gode angrep på rad, og i det tredje sitter den. Et ryggende Vålerenga-forsvar åpner låvedøra for Edvardsen og Antonsson, og dermed er det 1-1. 

62 min: Ivan Näsberg setter en perfekt sklitakling ute ved linja, men som bare treffer mann og ikke ball. Frisparket blir slått på bakstanga, og Stabæk får en avslutning en meter uttafor. Så kommer Stabæk rett etterpå i en overgang på høyresida og får en bra skuddsjanse.

60 min: Det går mye fram og tilbake nå, med halvsjanser og helt OK angrep til begge lag. Men det kjennes litt som at hva som helst kan skje. Eller ingenting. Hvem veit?

57 min: Bård Finne i god posisjon til å skyte fra 18-20 meter. Men får ikke bestemt seg for noe som helst, og blir stoppa.

55 min: Kjempesjanse til Stabæk! Får skyte, riktignok i litt rar vinkel, fra sånn seks-sju meter. Men Klaesson er grisekjapt nede og redder. Kristoffer er trygg igjen!

53 min: Både Klaesson og Borchgrevink roper mye på lagkamerater her. Høyre! Høyre! Begge Bjørdalene får kjeft og beskjed om å flytte på seg. Henrik blir sur og kjefter tilbake på Borch.

51 min: Stabæk har kommet til veldig mange innlegg i denne kampen. Men forsvarsfirern til Vålerenga ser ut til å være mye bedre på hodet enn angriperne til hjemmelaget. 

45 min: Og da er kampen igang igjen. Ørnen og Adekugbe drar på seg hver sin hodeskade rett etter hverandre. Men begge reiser seg ganske kjapt igjen.

45 min: Pause! En litt pussig første omgang fra Vålerenga. Var klart dårligst etter tjue minutter omtrent, men best i starten. Angrepet skjer på høyresida til Bård Finne alt sammen. Sees om femten!

43 min: Det viser seg at Stabæk har et sangfelt! Litt rart at de ikke begynte å synge før i det 43. minutt. Men bedre seint enn aldri!

40 min: Nå er det tilstander på Nadderud. Speaker opplyser at de selger billig brus i kiosken, og bare noen av dem er utgått på dato. 

38 min: Det jevner seg ut, nå. Vålerenga med to cornere på rad, og bra Finne-raid også. 

34 min: Enda en corner til Stabæk. Mange på rad nå. Og Vålerenga har ikke hatt et skikkelig angrep på et kvarter eller noe. Hjemmelaget presser!

24 min: Oj! Hva i huleste gjør du, Klaesson? En høy ball som bare skal plukkes ned blir upressa fomla bakover. Hedigvis for Enga bare corner. Vålerengas keeper har jo vært tryggheten sjøl i det siste, så dette var rare greier. 

21 min: Gigantsjanse til Stabæk. Antonsson får skutt fra rundt straffemerket, men Ivan Näsberg får blokkert såvidt. Etterpå får Vålerenga en overgansgsmulighet som ikke går fort nok.

18 min: Bård Finne drar verdens beste finte: Spiller ballen på ene sida og løper på andre sida. Kommer forbi langs dødlinja og spiller til Ørnen, som skyter uttafor.

15 min: Corner til Stabæk. Og det begynner å regne en god del mer. Men det blir frispark til Vålerenga.

11 min: Det er coaching i verdensklasse, da. Når to reserver, som ikke har spilt siden 29 august, samarbeider og spiller fram superspiss Kjartansson. Da må Dag-Eilev ha gjort noe riktig.

8 min: MÅÅÅÅÅL! Et angrep Drillo kunne skrevet vakre ballader om! Lang ball fra Lædre Bjørdal (!) til Matti Vilhjalmson som nikker ned til Ørnen som er aleine med keeper og skårer enkelt!

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vidar Ørn Kjartansson. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB

7 min: Stabæk kommer til nestensjanse, og så får Vålerenga en kjempemulighet for overgang rett etterpå. Den lange ballen havner hos Bård Finne, men det går ikke fort nok til at det blir farlig.

5 min: Forresten bomma jeg på oppstillinga. Bård Finne er høyreving, Sahraoui er venstre og Matti er indreløper.

2 min: Og Vålerenga kaster seg framover fra start. Ørnen får en ålreit skuddsjanse fra bare et par meters hold allerede. 

0 min: Og da er kampen i gang. Det er vått gress og store forventninger! Vålerenga spiller mot venstre. Så hvis det hadde vært bortesupportere her hadde de stått drøye femti meter bak Stabæk-målet.

19.45: På Stabæk spiller Vålerengas gamle kjenning Marcus Sandberg i mål. Dessuten er sønnen til eks-sportssjefen, Emil Bohinen, på midten. Ellers ingen særlige å bry seg om, for å være blodig ærlig.  

19.40: Velkommen til Dagsavisens livedekning av desembers første bortekamp for Vålerenga! På et regntungt, men faktisk ikke såååå kaldt Nadderud har Vålerenga tatt med seg et splitter nytt lag:

Johan Lædre Bjørdal erstatter Jonatan Tollås Nation i midtforsvaret, og blir makker for Ivan Näsberg. Det har han ikke vært siden de travleste kampene i sommer.

På høyrevingen tar Matthias Vilhjalmsson plassen til Aron Dønnum, som har blitt igjen hjemme og ikke en gang er i troppen.

Og på venstrevingen starter gode gamle Bård Finne, som i det siste har vært ute i kulda, men spilte veldig bra på søndag.

I hvert fall TROR jeg det blir sånn. Kanskje Sahraoui tar en av vingplassene i stedet?

En slask på Nadderud