Slalåmrennene i Kitzbühel er avlyst

Kommende helgs to verdenscuprenn i slalåm i Kitzbühel er avlyst, melder den østerrikske avisen Kronen Zeitung.

Den østerrikske avisen Kronen Zeitung og flere andre medier skriver om avlysningene.

Kommende helg skulle alpinsirkuset vært samlet til renn i Wengen, men som følge av smittesituasjonen i Sveits måtte arrangøren si nei til å gjennomføre. I stedet besluttet Det internasjonale skiforbundet (FIS) å avvikle to slalåmrenn i Kitzbühel.

Nå har også den planen gått i vasken.

De norske utøverne er allerede på plass i nærheten av Kitzbühel, nærmere bestemt i byen Lofer. Landslagssjef Steve Skavik opplyser til NTB at de ikke har fått noen offisiell beskjed om avlysningen.

Les også: Wengen-rennene avlyst etter smitteutbrudd

Avlyst fra regjeringshold

Ifølge Kronen Zeitung skal 17 personer de siste dagene ha avgitt positive koronatester på den ekstra smittsomme britiske virusmutasjonen. Det førte til at arrangørene i Kitzbühel onsdag valgte å avlyse kommende helgs renn.

Det opplyste guvernør Günther Platter. Avgjørelsen skal være tatt i samråd med statsminister Sebastian Kurz og helseminister Rudolf Anschober.

I dagene som kommer, skal personer i området rundt det østerrikske skistedet massetestes.

Det jobbes samtidig med å se på mulige erstatningssteder for rennene som nå er avlyst i Kitzbühel. Flachau skal angivelig være et alternativ. Der ble det kjørt verdenscuprenn i slalåm for kvinner så sent som tirsdag kveld.

Les også: Johnsrud Sundbys VM-kamp: - Kanskje jeg brenner klassiskskiene om en uke (+)

Fire nordmenn

Etter planen skal Henrik Kristoffersen og resten av verdenseliten konkurrere i Kitzbühel også i neste uke. Om de rennene påvirkes av smitteutbruddet som nå er avdekket, skal inntil videre være uklart.

– Jeg regner med at det fortsatt blir på programmet neste helg. Så det blir et nytt mål. Da blir vi bare og trener her denne uken, sier landslagssjef Skavik til NTB.

– Vi regner med at vi får flere beskjeder, tilføyer han.

Henrik Kristoffersen, Timon Haugan, Sebastian Foss Solevåg og Jonathan Nordbotten skulle deltatt for Norge i rennene kommende helg.

Les også: Ishockeyfolket vurderer endret sesongopplegg etter koronautbruddet (+)