Sport

Sky holdt kruttet tørt før fjellfyrverkeri

Etter fraværende angrep fra konkurrentene lover regjerende Tour de France-vinner Chris Froome og resten av Sky-laget fyrverkeri de neste to dagene.

Av Anders Møllersen

– Den er kort, intens og bratt, var beskrivelsen Sky-sjef Dave Brailsford ga på spørsmål om onsdagens eksplosive 11.-etappe på 108 kilometer fra Albertville.

– Men det er på Alpe d'Huez (torsdag) det kommer til å skje, fortsatte Sky-sjefen.

Sky, som har vunnet fem av de siste seks utgavene av Tour de France, håpet på action på den første fjelletappen i Alpene tirsdag.

Van Avermaet imponerte

Kanskje kunne Geraint Thomas ta over ledertrøya fra Greg Van Avermaet. I stedet kom belgieren seg med i bruddet, og han økte ledelsen etter en imponerende etappe.

– Jeg forventet ikke å være i ledelsen etter denne etappen, sa BMC-rytteren, som tok over den gule trøya etter etappe nummer tre.

Brailsford sier på sin side at Sky laget var mer enn fornøyd med å ta en tilbaketrukken rolle på den 10. etappen.

Sjefen hinter om at Froome er klar for å ta en hovedrolle de neste dagene.

– Psykologisk er den første uken veldig intens. Men våre gutter sa på den første hviledagen (mandag) at det var en av de «letteste» første ukene i en Grand Tour, forklarer Brailsford.

– Det taler selvfølgelig til vår fordel.

Hvem er kaptein?

Det har vært mye snakk om hvorvidt Thomas eller Froome er Sky-lagets kaptein. Froome jakter sin fjerde strake Grand Tour-triumf, mens Thomas hadde den gule trøya i åpningen av 2017-utgaven i Frankrike.

Tirsdagens Sky-taktikk viste om at det er litt usikkerhet.

– Vi er i «ukjent farvann» med Chris, siden vi ikke vet helt hvordan kroppen hans reagerer etter Giro d'Italia, men han føler seg bra. Det er sikkert. Og han har et fantastisk lag rundt seg, sier Brailsford.

– Så for øyeblikket føler vi oss veldig trygge på det, avslutter han.

Froome kom til Frankrike fra seier i årets utgave av Giro d'Italia.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen