Skutt av innbruddstyver

DRAP: Sør-Afrikas landslagskeeper, Senzo Meyiwa, var på toppen av sin karriere. Han ble drept da han kom i klammeri med innbruddstyver.

Fotballmiljøet i Johannesburg er i sjokk etter at landets populære landslagskeeper ble offer for blind vold søndag kveld.

Ifølge politiet i Johannesburg ble 27-åringen skutt og drept da han skulle beskytte sin kjæreste, popsangeren Kelly Khumalo, mot innbrudd i hennes hjem. Dette skjedde i et hus cirka 20 kilometer utenfor landets hovedstad.

Landslagskeeperen ble skutt i ryggen og var død da han ankom sykehuset i Johannesburg. Paret har en datter sammen.

Senest lørdag kveld spilte Meyiwa en prikkfri kamp for klubblaget sitt, Orlando Pirates da de slo Ajax Cape Town 4-1.

«To menn kom inn i huset og krevde å få mobiltelefoner, penger og andre verdisaker. Senzo forsøkte å beskytte Kelly siden en av mennene rettet en pistol mot henne», heter det i en uttalelse fra politiet, ifølge Reuters.

Hendelsen er ikke uvanlig i Sør-Afrika der antall drap nå stiger igjen. I følge Reuters ble det siste år drept 17.000 personer i landet, en økning på 800 drap fra året før.

- Denne typen drap er blitt vanlig, dessverre. Jeg var i Sør-Afrika i forrige uke. En venn av meg opplevde et innbrudd og fortalte at han plutselig fikk tre pistoler til hodet, sier Kjetil Siem til Aftenposten. Han var direktør for den sørafrikanske fotballigaen fra 2007 til 2010.

FIFA-sjef Sepp Blatter sendte sine kondolanser i går og dødsfallet vil bli markert ved neste serierunde i den sørafrikanske ligaen.

reidar.sollie@dagsavisen.no