Sport

Skulleruds analyse av VIF: - Mindre forutsigbare

Tor Ole Skullerud vet det meste om Vålerenga. Han vant siste tittel med dem, cupmesterskapet i 2008. Lørdag debuterer han og Strømsgodset på Intility arena. Og han vet hva som venter.

DRAMMEN (Dagsavisen): Mens Vålerengas spillere hadde fri fredag, gjennomførte Strømsgodset en kort og leken trening på Marienlyst. Trener Tor Ole Skullerud har utfordringer med skader, men hele troppen er tilgjengelig. Det trenger han foran det han karakteriserer som en helt åpen kamp.

– Ja, jeg oppfatter Vålerenga og Strømsgodset som veldig like i måten vi ønsker å spille på. Vi vil styre kampene, vil vil være aggressive og ønsker å angripe. Men jeg oppfatter at VIF varierer litt mer i spillemønster enn før, de bygger alt opp rundt en god defensiv struktur, sier den tidligere VIF-treneren til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga møter TV 2-profil i cupen

Prosjekt Andresen

Han var med som hovedtrener i prosjekt Martin Andresen i 2008 og 2009 som ga cupmesterskap i 2008. Skullerud ga seg etter 2009-sesongen og tok etter det blant annet Molde til seriegull.

I fjor høst var Strømsgodset Norges beste lag, de endte ett poeng fra bronse etter en tung vårsesong. Men i vårens to første kamper (2-2 mot Stabæk, 1-1 mot Brann) har det kladdet. Den første bortekampen mot Tromsø ble avlyst på grunn av snøvær.

Les også: Herman Stengel har stålsatt seg

Særlig hjemmekampen mot Brann mandag var både han og spillerne svært misfornøyd med.

– Den prestasjonen var ikke bra og vi må løfte oss betydelig fra den, sier han.

Alle er tilgjengelige

Herman Stengel spilte begge de to første kampene, men sto over treningen fredag. Han er usikker til kampen. Skullerud ønsker seg dødballfoten til Eirik Ulland Andersen, men han var ute mot Brann og ingen kunne svare på om han blir spilleklar mot Vålerenga. Derfor blir ikke laget klart før etter en sjekk av hele stallen lørdag.

Mange i Godset forventer at Vålerenga vil styre kampen og at det vil åpne seg rom bak dem.

– Vi har raske spillere framme som kan hugge til. Men også vi ønsker å styre kampen, sa Ulland Andersen etter treningen i går.

Et løft for Oslo øst

Tor Ole Skullerud er spent på hvordan kampbildet blir fordi han tror Vålerenga kan variere presshøyden. Men han forventer at de vil prøve å gå i strupen på VIF fra start.

– Jeg tror banen og rammen passer begge lag. Her er det mulig å spille. Jeg har kun vært på Intility arena som tilskuer og det er en veldig innbydende arena som jeg er glad for at Vålerenga endelig har fått. Dette er et løft for hele Oslo øst, sier Skullerud, som husker snakket og drømmene om ny stadion da han var der.

Tre tidligere VIF-spillere

For Strømsgodset kommer kampene tett nå ettersom den utsatte bortekampen mot Tromsø skal spilles til uka. Med sine to poeng kan ikke laget komme mer på etterskudd.

Det har vært mye fokus på eksporten av Godset-ledere til Vålerenga, han er eneste i Godsets sportslige ledelse som ar en fortid i Vålerenga. På banen kan han i teorien stille med tre mann som også har spilt i VIF: Herman Stengel (2014-2017), Marcus Pedersen (2012) og Mustafa Abdellaoue (2013).

Sistnevnte kom fra Aalesund til Godset foran denne sesongen etter å ha scoret 16 mål i Eliteseren i fjor for et lag som rykket ned.  Det har vært et tema om hvem som skulle være Strømsgodsets spydspiss. Mot Brann spilte begge fra start.

Både Marcussen og "Mos" liker de store anledningene og de definerer dette som en av dem.

– Vi ønsker oss og trenger en god prestasjon. Vi slapp til bare en målsjanse mot Brann så vi er ganske trygge defensivt. Men vi ønsker å skape mer og vi har spillere som kan få det til, sier han.

For alle i Strømsgodset mener at presset ligger på et Vålerenga-lag det er store forventninger til på hjemmebane.

I fjor endte oppgjørene 1-1 på Ullevaal, mens Strømsgodset vant 2-0 i Drammen.

Det er ventet at opp mot 800 Godset-supportere tar turen til Valle lørdag kveld, et eget vorspiel starer i Drammen lørdag formiddag.

Les også: Pogba ble tilbudt City, midt i sesongen

Mer fra Dagsavisen