- Skulle gjerne brutt 50-måls-grensen

Norge flørtet med den magiske grensen på 50 egne mål i en mesterskapskamp. Etter 47-16 over Cuba i håndball-VM var Sanna Solberg-Isaksen litt irritert.

Av Espen Hartvig

KUMAMOTO: – Det hadde vært gøy. Hvor mange mål ble det da?, sa Solberg-Isaksen til NTB i pressesonen.

Etter en klargjøring av resultatet, 47-16, fortsatte hun. – Aj, det var litt dumt. Jeg visste ikke noe om det. Jeg ville jo helst hatt 50.

Dermed står 48-11-triumfen over Uruguay i 2001-VM fortsatt som den største seieren og den kampen med flest norske mål i OL, VM eller EM.

Solberg-Isaksen og Camilla Herrem løp løpsk underveis og bøttet på med scoringer. De stoppet på 15 til sammen med Herrem ett foran venninnen på venstrevingen.

Solberg-Isaksen giftet seg i sommer etter ti år som kjæreste, men hun har bare Solberg på ryggen under VM. – Ute på banen er det håndballspilleren Solberg. Ellers bruker jeg begge navnene, sa hun.

Norge fortsetter VM mot Slovenia mandag. Slovenerne slo Nederland 32-26 lørdag.

– Jeg er kanskje litt overrasket over det resultatet, men Slovenia har noen gode spillere. Så jeg tror ikke de skal undervurderes, sa Solberg-Isaksen.

– Hva skal man si? Kampen var fin, og alle fikk spille. Det er jo gull å være kantspiller i en slik kamp. Det er bare å løpe og ha det gøy. Returløp var jo ikke akkurat det de (Cuba) likte best, sier Camilla Herrem til NTB.

Test

Ved pause (25-9) var Norge akkurat på skjema til å bryte 50-målsgrensen. Det holdt ikke inn etter at scoringsrushet som vanlig falt noe i 2.-omgangen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk gitt spilletid til mange i troppen. Det var det nyttigste i en kamp som ga påfyll til dem som mener at de ultrasvake nasjonene ikke hører hjemme i et VM.

Mandag møter Norge Slovenia. Det blir noe annet. Slovenerne overrasket ved å slå Nederland 32-26 lørdag. Det gjør at Slovenia har to «ekstrapoeng» inne allerede og Norge-kampen på et vis kan bli en ytterligere bonus for dem.

– Det blir tøft. Backrekka deres er blant de beste i mesterskapet. Slovenia har hatt kontinuitet blant spillere og trener en stund. De har gjort gode kamper i de siste mesterskapene, sier Hergeirsson.

Senere i mesterskapet skal Norge opp mot Serbia, Angola og Nederland.

Overraskelse

I puljen Norge krysses mot i hovedrunden, startet Frankrike med tap 27-29 for Sør-Korea. Det betyr at hvis det norske laget går uten poengtap gjennom gruppespillet, vil Norge høyst sannsynlig ha minst to poengs forsprang på Frankrike før andre fase av VM.

Norge har vunnet VM tre ganger (1999, 2011 og 2015). De to siste gangene er titlene kommet med Hergeirsson som trener.

Blir det norsk gull i Japan, gir det også direkteplass i OL neste år.

VM-sluttspill kvinner i Kumamoto, Japan (til 15/12), gruppespillet (1. runde):

Gruppe A:

Serbia – Angola 32-25, Nederland – Slovenia 26-32, Norge – Cuba 47-16.

Gruppe B (i Yamaga):

Tyskland – Brasil 30-24, Frankrike – Sør-Korea 27-29, Danmark – Australia 37-12 (i Kumamoto).

Gruppe C (i Yasushiro):

Montenegro – Senegal 29-25, Ungarn – Kasakhstan 39-15, Romania – Spania 16-31 (i Kumamoto).

Gruppe D:

Japan – Argentina 24-20, Russland – Kina 26-11, Sverige – Kongo 26-16.