Sport

Skuffet over at spillerne ikke møtte opp – vil evaluere før Lillehammer-kampen

Selv om Grüner holdt god stand de første ti minuttene, ble det som ventet en tøff dag på jobben for Morten Elveruds menn. Han er mest skuffet over at laget slapp seg så mye ned, og ikke var påskrudd fra start.

Selv om Grüner vant 5-1 hjemme i forrige sesong, var det få som levnet vertene noen stor mulighet i torsdagens lokaloppgjør mot Vålerenga. Etter tidvis å holdt stand de første 10-12 minuttene, raknet det fullstendig mot slutten av den første perioden. Deretter handlet det i stor grad om å begrense tapet for Grüner.

– Vi går ikke inn med innstillingen om at det blir tap, uansett hvem vi møter. Når du skal møte det beste laget i Norge konsentrerer vi oss om å få til vårt spill, kjempe hardt og være disiplinerte. Når vi ikke klarer å utføre det mer enn i ti minutter blir det tungt mot det beste laget i landet for øyeblikket, sier trener Morten Elverud til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga kontrollerte inn en grei seier mot Grüner (+)

– Langt unna det nivået vi skal være på

Etter en lovende start kom det tre kjappe baklengsmål, som Grüner-treneren karakteriserer som personlige feil alle tre.

– Alle de tre første målene Vålerenga scorer er personlige feil av oss. Mot et så godt lag kan vi ikke gjøre så mange feil, for det utnytter de nådeløst. Det første målet er jo et type mål jeg aldri har sett før. At en spiller kan slå pucken fra bak mål og opp, via ryggen på keeperen vår og i mål. Den var ny, sier han og fortsetter:

– Selv om vi spilte greit de første ti minuttene, synes jeg heller ikke vi er på fra start i dag. Når vi da kommer bakpå gir det store utslag. Du ser at vi stopper å gjøre ting ordentlig, og vi spiller ikke på mer enn 85 prosent. Det holder ikke i det hele tatt, og gjør at det blir en mørk dag etter hvert dessverre, sier Elverud.

Med tanke på den gode opplevelsen mot Narvik sist, og det faktum at de spiller lokaloppgjør i Eliteserien mot Vålerenga hjemme, undrer Elverud rett og slett hvorfor spillerne hans ikke møtte opp til kamp.

– Vi hadde en god opplevelse her mot Narvik, og mot Vålerenga i et lokaloppgjør her hjemme er det skuffende at vi ikke gir alt vi kan. Vi har snakket litt om hva vi tror kan være grunnen til at vi ikke møter opp til kamp i garderoben nå etter kamp, og skal evaluere oss selv før kampen mot Lillehammer, men vi må anerkjenne at det vi presterte i dag er langt unna det nivået vi skal være på, sier Elverud.

Les også: Disse har utmerka seg: Ukas Oslo-femmer (+)

Halmrast nære scoring mot gamleklubben

Den utleide VIF-junioren Leo Halmrast spilte sin tredje kamp for Grüner, og hadde en kjempemulighet til å sende vertene i føringen mot sitt gamle lag.

– Hadde den vært tre centimeter lavere ville utfallet kanskje vært et annet, men vi ender opp med å tape 6-0 her etter flere stygge, personlige feil. Vi er gode de første 12 minuttene, men så slipper vi oss helt ned, og da er det ikke lett å henge med et så godt lag som Vålerenga, sier Halmrast som heller ikke har noen god forklaring på det.

– Mot Narvik gjorde vi mye bra, og fikk en god opplevelse med en seier og tre poeng. Vi prøvde å bygge på det fra start her, men det holdt bare i 12 minutter og etter det raknet alt. Det var litt sånn mot Storhamar og, og det er synd at det skal være sånn. Men vi må bare jobbe på videre, og vise oss fra en bedre side mot Lillehammer på lørdag, sier han.

Les også: Manglerud Star kom seg kjapt ned på jorda igjen – fikk bank av Storhamar (+)

Har tatt store steg – skal vise det mot Lillehammer

Til tross for nedturen mot Vålerenga, er Elverud klar på at laget har tatt store steg denne sesongen. Det skal de vise mot Lillehammer, etter en grundig evaluering i løpet av dagen.

– Det er ingen tvil om at vi har tatt steg, og at vi er vesentlig bedre i år. Vi er sterkere, raskere og har mer erfaring. I fjor drev vi mye i upløyd åker. Nå har vi kjent litt på nivået, og det er viktig for oss. Mot slutten av VIF-kampen prøver vi å finne tilbake til grunnspillet vårt for å få noe å bygge videre på, sier han og fortsetter:

– Gutta kjemper for å få det til, men så er det skikkelig kladdeføre for oss. Sånn er det noen ganger, men det at vi ikke klarer å skru på før kamp må vi finne ut av, for det kommer slike perioder senere i sesongen også der vi er nødt til å gjøre det bedre. Så vi skal lete hardt, gjøre en god evaluering, og spille bedre mot Lillehammer på lørdag, sier Elverud.

Les også: VIF-treneren skryter av Grüner: – Langt bedre i år enn i fjor (+)

Kampfakta:

Fjordkraft-ligaen, runde 8
Grüner – Vålerenga 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)
Grünerhallen, 120 tilskuere
Mål: 1. periode: 0-1 (12.52) Thomas Olsen (Olden), 0-2 (15.50) Wade Murphy (Lindström), 0-3 (17.03) Villiam Strøm (Lindgren, Spaberg Olsen). 2. periode: 0-4 (21.19) Daniel Sørvik (Thomas Olsen), 0-5 (27.33) Sondre Olden (Sundberg, Spaberg Olsen). 3. periode: 0-6 (50.00) Tobias Lindström (Murphy, Spaberg Olsen).
Skudd: 21-49 (9-15, 6-22, 6-12)
Utvisninger: Grüner 5x2 min. Vålerenga 4x2 min, 1x10 min.
Andre resultater: Frisk Asker – Lillehammer 6-2 (2-0, 3-0, 1-2), Manglerud Star – Storhamar 1-8 (0-2, 1-4, 0-2).

Mer fra Dagsavisen