Sport

Skriften på veggen

Norge mot Sverige i håndballhallen i kveld og taperen er i praksis ute av medaljekampen. Men Heidi Løke er overbevist om at jentene slår tilbake.

LONDON (Dagsavisen): Kanskje det er større press som skal til. Heidi Løke scoret tre av Norges mål i ettmålstapet for Frankrike lørdag kveld. Men det hun lå og grublet på utover natta var alle hundreprosentsjansene som ble misbrukt.

- Det var jo grunnen til at vi tapte. Med normal uttelling hadde vi vunnet. Men jeg fokuserer på den sterke annenomgangen og hvordan vi hentet dem inn igjen, sier Heidi Løke til Dagsavisen. Norge lå fem mål bak ved pause.

Vi møter henne i usedvanlig rolige omgivelser inne i Olympic Village i Stratford og det virker som hun gleder seg til treningen senere på kvelden.

- Der blir det skuddtrening som en del av terapien, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson, som mener det enkelt og greit var litt for høye skuldre i OL-premieren. Det er sjelden kost å se Norge ligge under 1-6 etter ti minutters spill.

- Skuddtrening hjelper alltid på selvtilliten. Jeg trenger også fokus på det, sier Løke.

Takle nederlag

Nå er det blitt mast mye om at Norge også tapte åpningskampen i VM i Brasil i fjor før de gikk bort og vant hele greia. Men det er farlig å legge det inn som en del av tankegangen.

- Vi må bli bedre. Mye bedre. Etter å ha analysert kampen på nytt, så jeg at vi fikk ti kontringsmål imot. Det skal være toppen tre-fire slike mot Frankrike, sier Hergeirssson til Dagsavisen.

Men det måtte ingen krisepsykologer inn etter lørdagens flause. Kanskje Heidi Løke er inne på noe når det gjelder jentenes interne forhold.

- Vi er flinke til å takle medgang, og vi må være flinke til å takle motgang også. Det er ingen negative tanker i gjengen etter dette tapet. Nå må vi bare glede oss til å slå svenskene. Vi vet vi kan, sier hun.

Svenskene svekket

Sverige startet med tremålstap for Danmark lørdag (18-21) i det svenskene omtaler som «dødens gruppe» i OL. Da de møtte Norge rett før OL fikk de kraftig juling. Det er ingen tvil om favorittbildet i kveld.

Og landslagstrener Per Johansson har sine utfordringer. Lørdag måtte den viktige bakspilleren Therese Islas Helgesson forlate OL med brudd i foten. I OL for fire år siden fikk hun brudd i hånda. Og Sveriges kanskje viktigste spiller, storskytteren Linnea Torstenson, endte med null scoringer mot Danmark etter elleve skuddforsøk.

- Dette betyr at vi får en kamp begge må vinne. Norge er storfavoritter, men kanskje frykten sniker seg inn hos dem også, sier Per Johansson.

OL-vikaren

Tidligere landslagssjef Marit Breivik var vikarierende presseattasjé for håndball-jentene i går, og tror det meste kommer på skinner igjen. Men målvaktene må opp i kvalitet og skuddene sitte bedre.

- Dette har vi sett før. Men samtidig må man ta svakhetene på alvor og jobbe bevisst med dem, sier Breivik.

Jentene hadde fri på dagen i går før de samlet seg til trening. I formiddag blir det ny lett økt før man forbereder seg mot avkast klokka 22.15 (norsk tid) i kveld.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen