Sven Kramer forberedte seg i Vikingskipet fredag.

Skøyte-VM i Vikingskipet: Kramers niende?

I skyggen av ski-VM starter VM på skøyter i Vikingskipet lørdag. Sven Kramer kan ta sin niende tittel. En nordmann vil på pallen.

Av Geir Andreassen

HAMAR: Sverre Lunde Pedersen er optimistisk med tanke på å være med og kjempe om en medalje i skøyte-VM i Vikingskipet.

Under fjorårets VM i Berlin gikk Fana-løperen inn til sølvet bak den suverene Sven Kramer. Nok en gang er Kramer storfavoritt. Nå til å ta sitt niende VM-gull. Men bak ham er det kamp om de øvrige plassene på pallen.

– Jeg håper å ta en medalje. Det hadde vært utrolig gøy her på hjemmebane, sier Sverre Lunde Pedersen til NTB.

– Du har jo sølvet fra i fjor å forsvare?

– Nå starter vi med blanke ark, så jeg føler at jeg ikke har noen medalje å forsvare. Jeg har vært litt opp og ned i sesongen så jeg føler at jeg er i utfordrerposisjon. Det kan passe meg bra, sier Pedersen.

– Formen var ikke spesielt god etter EM. Lørdagen var bra. Da var jeg absolutt med, men det var noe i kroppen som ikke var helt bra. Nå har jeg hatt en stigende form og levert bra etter det. Den siste uken har jeg fått trent bra og forberedt meg godt, sier 24-åringen.

Terpet

De norske løperne har vært i Inzell og finpusset VM-formen. Det fikk de også oppleve at Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til sølvet i VM-sprinten i Calgary.

– Det gir helt klart både inspirasjon og motivasjon til å gå fort i helgen. Hans prestasjoner viser at det også er muligheter for oss andre, sier Fana-løperen,

Simen Spieler Nilsen og Sindre Henriksen skal også forsvare de norske fargene i Vikingskipet. Mye tyder på at Kramer skal ta et nytt VM-gull.

Ingen nordmann har klart det siden Johann Olav Koss i 1994.

– Dette har vi gledet oss til lenge, sier landslagssjef Sondre Skarli.

Det er første gang at han leder laget i et VM på hjemmebane.

– Vi ønsker helt klart å være med i toppen og kjempe om medaljer. Sverre er vårt beste kort. Han må nok kjempe mot fire andre om medaljene hvis vi går ut ifra at Sven (Kramer) storfavoritt. Så er det Jan Blokhuijsen, Patrick Roest og Bart Swings som han må slåss mot for å ta en medalje. Jeg tror det blir tett mellom annen- og femteplassen, sier Skarli.

Han tror at de andre nordmennene kan være med å kjempe om komme blant topp ti. (NTB)