Nyheter

Skjebneuke for Manglerud Star

På det meste var Manglerud Star 17 poeng unna sluttspillplass. Denne uka kan forspranget spises opp.

Hvis noe, noen gang, kan kalles en berg- og dalbanesesong, så er det Manglerud Stars 2019/20-sesong.

Laget startet sesongen med minus tre poeng, og har ligget på kvalikplass siden. På et tidspunkt var de hele 17 poeng bak nyopprykka Narvik, i kampen om den siste sluttspillplassen. Ved nyttår hadde de ikke spist opp mer enn fire poeng, og lå 13 bak.

Etter 4-2-seieren over Vålerenga søndag er de nå kun tre poeng bak Narvik, og har faktisk også mulighet til å ta igjen Sparta, som ligger ni poeng foran. Denne uka møter nemlig Manglerud Star begge to.

Først Sparta, på hjemmeis torsdag. Deretter Narvik i nord på søndag.

– Det blir kult! Vi har kjempet lenge for å komme ordentlig nærme Narvik. Hvis vi slår Sparta er vi forbi Narvik (på innbyrdes), og så har vi en kamp oppe i nord hvor vi faktisk kan rykke litt fra Narvik, sier Manglerud Star-kaptein Joachim Engebråten Hermansen til Dagsavisen da vi møtte han før tirsdagens trening.

Tre foran eller ni bak

Dersom alt går Manglerud Star sin vei, og Narvik, i tillegg til å tape for MS, også ryker for Stavanger fredag, samt at Sparta taper hjemme mot Storhamar lørdag vil MS være tre poeng foran Narvik, og bare tre poeng bak Sparta. Men i verste fall kan Narvik ha økt forspranget til ni poeng, og Sparta vil ligge 15 poeng foran.

– Det er klart at dette er den viktigste uka i hele sesongen, konkluderer en offensiv Hermansen, og fortsetter:

– Går vi forbi Narvik kan vi ikke se oss bakover mener jeg, da må vi gå for neste. Det er en stor fordel å få den sjuendeplassen, og sannsynligvis unngå Stavanger (i sluttspillet). Vi har hatt bedre tak på Storhamar enn Stavanger denne sesongen. Det hadde vært kult om vi hadde fått en sesong som vi hadde for et par år sida, da vi hadde Sparta på gaffelen (i kvartfinalen). Vi gikk opp til 2–1 i kamper, og stort sett hver kamp gikk til overtid, mimrer Hermansen.

Samtidig advarer MS-kapteinen mot at de ikke må falle helt sammen dersom ikke alt skulle gå deres vei denne uka.

– Hvis det ikke går som vi ønsker den uka her, så er det viktig at vi ikke får helt panikk. Det snur fort, sier han, og minner om at forspranget en gang var på 17 poeng.

Sterk i troa - vedda lunsj

Til tross for at de har ligget håpløst langt bak i store deler av sesongen har kapteinen aldri tvilt.

– Jeg har egentlig hatt troen hele veien jeg. Jeg har vedda lunsj med fire på jobben i én uke på at vi kommer til sluttspill. Og det gjorde jeg vel da vi var 13–14 poeng bak. Så det at vi nå er tre poeng bak er jo bra for meg, og kjipt for dem, ler Hermansen.

Selv om det ser bra ut for øyeblikket er han samtidig klar på at sluttspillplassen ikke er sikra. Siste rest av snuoperasjonen må gjennomføres.

I storform

Men det er god grunn til å være optimist på Manglerud Stars vegne. For etter en svak sesongstart, har 2020 bydd på fem seire på sju kamper.

– Det har vært en veldig variabel sesong, hvor man har kjent litt på begge deler. Det et har vært tøft å stå i det, men så er det veldig moro igjen nå. Vi er jo ett av formlaga i Get-ligaen. De siste 15–20 kampene er vi vel 3–4 poeng bak andreplassen. Så sesongen for oss har på en måte blitt delt i to. Vi var jo et ganske dårlig Get-ligalag i starten, nå kan vi slå alle, sier Hermansen, og peker på at nordamerikanerne som kom rundt juletider har hjulpet.

– Det har jo hjulpet veldig. Både at dem bidrar på, og av isen, men det har også gitt et løft til oss norske. Også er det er alltid litt sånn for noen, meg personlig også, at sesongen må gå litt før man kommer inn i spillet sitt, og at man kanskje vokser litt utover sesongen. Det synes jeg egentlig at fler og fler har gjort. Om det er fordi det har kommet inn nye spillere som har tatt av litt av presset? Det kan godt hende at det derfor, forklarer han og legger ikke skjul på at han koser seg som kaptein for et av formlagene i eliteserien.

– Det er moro om dagen, og det ser du jo i hallen også. Det var ganske glissent en periode der i november og desember. Da var det ikke mange på tribunen. Det var en kamp hvor jeg tror jeg aldri har sett færre folk her. Nå er det flere folk på oppvarminga enn det var på kamper på den tida der, smiler han.

Både MS og Narvik til sluttspill?

Et tredje scenario er at både MS og Narvik passerer Sparta og går til sluttspillet. I siste serierunde møtes faktisk Manglerud Star og Narvik i Oslo. Der kan det fortsatt stå mye på spill. Men at MS kommer til å gi Narvik svak motstand der trenger ikke sarpingene å bekymre seg for. Hermansen er nemlig usikker på om han vil ha nordlendingene på åttendeplassen, dersom MS blir nummer sju.

– Jeg veit ikke om jeg vil ha Narvik på den åttendeplassen jeg, det er ikke sikkert Stavanger gidder å reise opp dit for å spille kvartfinale. Samtidig har jo Narvik fått det fortjente ryktet om at det er tøft å spille der oppe. Vi får nå se hva de (Stavanger) gjør, og så får vi håpe at vi er i den posisjonen at vi kan bli valgt. Det er det viktigste, poengterer Hermansen.

Han har respekt for det nordlendingene har fått til i sin første eliteseriesesong.

– Det er jo ofte litt sånn, det har du sett med alle lag som kommer opp i Get-ligaen, at de biter bra fra seg helt i starten, og så dabber det litt av etter hvert. Det har ikke Narvik gjort, de har på en måte tatt de samme poengene jevnt og trutt hele veien. Så det er på en måte den største overraskelsen. Helt i starten tenkte man at Narvik var bra, og kanskje bedre enn lag som har kommet opp tidligere, men det dabber liksom av når ligaen får satt seg litt når den energien fra å ha rykka opp, og de første kampene er unnagjort, men det har det ikke gjort, og det er jo veldig kred til dem, at dem har fått det til bra, skryter han.

Mer fra Dagsavisen