Sport

Skigruppa i Lyn: Størst og best i verden

Lørdag er det klart for femmila i Holmenkollen. Der stiller Lyn med en OL-mester, og en verdensmester.

Tirsdag var det klubbmesterskap i Lyn på Kringsjå. Blant nærmere tusen til start fant man en nybakt verdensmester på femmil, Hans Christer Holund, og en olympisk mester på tremil, Simen Hegstad Krüger.

Nivået var det lite å si på.

– Det er utrolig moro at de stiller opp. Flyet ble kansellert, og de ga beskjed om at det kom til å bli sent, men at de ville stille opp, sier daglig leder i Lyn Ski, Annik Bjørndal, til Dagsavisen.

– De skal ha skryt. De kommer, og gir av seg selv. De var nok sikkert slitne, men likevel tok de seg tid til å skrive masse autografer og ta selfier med barna , legger hun til.

Lørdag stiller begge til start på femmila i Holmenkollen.

Det gjør at man lett kan argumentere for at Lyn ikke bare er verdens største skiklubb, men også verdens beste.

Les også: Emosjonell Holund: En berg- og dalbane av en karriere

Verdens største?

Akkurat dette med verdens største finnes det ingen offisielle tall på. Men Ungdomsbirken (som også går av stabelen i helga) gir et godt eksempel på Lyns størrelse. De har 124 påmeldte, mens Kjelsås har nest flest, med 73 påmeldte.

– Jeg er ganske sikker på at vi er størst. Om vi ser på resten av verden så stanser jo langrenn på Svinesund, ler hun.

– Kanskje Falun på en god dag, men det er likevel ikke det samme som her. Og jeg er ganske sikker på at vi er størst i Norge, og da også i verden. Vi liker å tulle litt med det, sier hun videre.

Nøkkelen til at Lyn har vokst seg så store er ganske enkel; alle skal med.

– Jeg pleier å si at det ikke er noen takhøyde hos oss, for vi er ute, ler hun.

– Du skal føle at du blir sett, og at du føler deg inkludert med en gang. Det skal være lov å ikke kunne smøre ski. Vi vil ha med alle. Hvis man føler seg dum vil man ikke være der, slår hun fast.

Hun ser at de unge kan ha forskjellige utfordringer. Noen kan ha ivrige foreldre som tar med ungene mye ut på ski, mens andre ikke har det. Noen er tidlig utviklet, andre ikke.

– Vi vil ha med alle, og ser at disse forskjellene ofte blir utjevnet etter hvert, sier hun og legger også til at kvaliteten på treningene er viktig.

– Vi har trenere som er ansatte. Det er lettere å irettesette, og stille krav til noen som får betalt for det. Det er fint med ivrige foreldre, men vi vil ha ansatte trenere, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

###

Daglig leder i Lyn Ski, Annik Bjørndal.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Utfordringer

Hun er samtidig klar på at det finnes utfordringer med å være verdens største skliklubb.

– Det er kjempevanskelig, og vi ser etter forbedringer hele veien. Vi må ikke bli stå store at vi ikke klarer å holde orden på det. Vi må ikke tro at vi er verdensmestere i alt, og lene oss tilbake. Vi må være framoverlent hele tiden, sier hun.

Hun peker også på utfordringer med å finne steder å bo når over 700 mennesker skal ut på tur.

Til slutt lar vi Bjørndal komme med et kvalifisert tips for lørdagens femmil.

– Det hadde vært liddelig artig med seier til HC (Hans Christer Holund), og Krüger nummer to, for han er litt yngre. De kan bytte neste år, ler hun.

Le også: Mer politi og vektere på Kollen-lørdagen

Mer fra Dagsavisen