Sport

– Skiforbundet var positive til Red Bull-avtale

Lars Kristoffersen står fast på at Norges Skiforbund i 2016 var positive til at sønnen Henrik kunne inngå en sponsoravtale med Red Bull.

– At ingen noen gang har vært positive til å få til en avtale (med Red Bull), er vanskelig å forstå, sa Lars Kristoffersen i sin forklaring i Oslo tingrett torsdag.

Der forklarte han blant annet om tiden etter at Red Bull ble aktuell som privat sponsor for sønnen tilbake i 2014.

– Jeg skjønte at det ikke ville la seg gjøre å få i stand en sånn avtale med en gang. Jeg regnet med at det ikke var gjort på én dag.

Kristoffersen fortalte om hvordan han i mars 2016 avtalte et møte med Red Bull i Innsbruck for å forhandle fram en avtale etter det han mener var positive signaler fra skiforbundet.

– Elling Breivik (daværende leder i alpinkomiteen) ringte og sa at «dette løser seg», forklarte Kristoffersen i retten og la til at Elling var opptatt av «å overbringe den gode nyheten» selv under NM i Oppdal under NM i starten av april.

God nytte

Henrik Kristoffersen kjemper for å få lov til å ha Red Bull som sponsor på hjelmen etter at han til slutt fikk nei til dette i 2016. Norges Skiforbund er sterkt uenige i at det ble gitt en form for forhåndstilsagn om at en avtale kunne inngås.

Tidligere torsdag forklarte generalsekretær Ingvild Bretten Berg seg. Hun fortalte hvordan skiforbundet bruker midler på klubbene og breddeidretten, og sa at både Henrik Kristoffersen og hans klubb Rælingen har hatt god nytte av tilskudd fra Norges Skiforbund.

Generalsekretæren gikk dermed i rette med Henrik Kristoffersen, som i sin forklaring onsdag sa at skiforbundet har bidratt med lite eller ingenting til ham og klubben hans.

Støtte til snøproduksjon

I sin forklaring sa Berg at mye av skiforbundets midler blir fordelt til klubbene gjennom anleggs- og utstyrsstøtte, blant annet ved hjelp av de pengene Telenor bidrar med som hovedsponsor for Norges Skiforbund.

– Rælingen har fått mye hjelp til anleggsutvikling i Marikollen. Blant annet fikk klubben 700.000 kroner til snøproduksjon i 2007. Jeg går ut fra at Henrik har hatt nytte av denne snøen, sa generalsekretær Berg i sin forklaring.

Hun nevnte også at Rælingen har fått ca. 200.000 kroner til diverse utstyr.

Mer fra Dagsavisen