Vintersport

Kveen gir seg som landslagstrener før VM-sesongen

Stig Rune Kveen gir seg som trener for kvinnelandslaget i langrenn under et år før VM i Trondheim, melder Adresseavisen.

– Det koster for mye, sier 43-åringen til avisen om hvorfor han gir seg.

– Det er bare det … hva skal jeg si? Når du ligger på over 150 reisedøgn i året, så blir belastningen høy. Det har vært utfordrende, og jeg ønsker å bruke tiden min på mine nærmeste framover, fortsetter Kveen.

Han kom inn som trener for kvinnelandslaget sammen med Sjur Ole Svarstad etter OL-sesongen 2021/22. Kveen stopper på to sesonger i rollen.

Han hadde egentlig kontrakt ut neste sesong. Ledelsen i Norges Skiforbund ble informert om avgjørelsen hans i påsken.

Kveen mener selv han har full tillit blant utøverne og sier at det ikke er sportslige grunner til avgangen.

– Når en skal gå inn i en så viktig sesong, krever det at trenerne har maksimalt med engasjement og et batteri som er fulladet. Jeg vet det vil kreve mye, og jeg kan ikke fortsette med den følelsen som jeg sitter med i dag. Nok er nok.

Han er åpen om at det kan være aktuelt å bli landslagstrener igjen på et senere tidspunkt. Nå skal han tilbake til jobben som langrennstrener på Meråker videregående skole.

– Når timingen er riktig, skal du ikke se bort ifra at det blir aktuelt igjen. Jeg sitter igjen med gode erfaringer. Det har vært motiverende og givende, og jeg har trivdes.

Landslagssjef Ulf Morten Aune opplyser til Adressa at stillingen vil bli utlyst umiddelbart.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen