Vintersport

Klæbo med Falun-dobbel – vant 10-kilometeren overlegent i snøstormen

Johannes Høsflot Klæbo var utilnærmelig på 10-kilometeren i klassisk stil i verdenscupavslutningen i Falun lørdag og tok en knusende seier.

Iivo Niskanen, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth hadde bare sekunder mellom seg i kampen om førsteplassen, men fra startnummer 70 leverte Klæbo en fart ingen kunne matche.

Trønderen var i mål 22 sekunder foran Niskanen. Nyenget tok tredjeplassen, mens Tønseth havnet like utenfor pallen.

Snøvær og nullføre bød på tøffe forhold i sesongens nest siste verdenscuprenn. Henrik Dønnestad var blant dem som håndterte forholdene best og satt tidlig standarden i mål.

Han måtte likevel se seg slått av tre lagkamerater og Niskanen.

Tidligere lørdag stakk Kerttu Niskanen av med seieren på samme distanse for kvinnene. Lillebror Niskanen kunne sikre familiedominans i Falun, men måtte nøye seg med 2.-plass.

Harald Østberg Amundsen kunne med pallplass i lørdagens renn ha sikret seg seieren i verdenscupen sammenlagt. Han kom til start med en ledelse på 143 poeng ned til Klæbo.

25-åringen fikk det tøft på kladdeføret og ble bare nummer åtte. Amundsen hadde tatt sammenlagtseieren hvis han ikke tapte mer enn 13 poeng til Klæbo på 10-kilometeren.

Han leder med 112 poeng før søndagens renn, og det skal med andre ord mye til for at han ikke ender opp som verdenscupvinner.

Fredag var det Klæbo som var raskest på sprinten. Trønderen hadde allerede før rennet sikret seg sammenlagtseieren i sprintcupen.

Lørdag avslutter langrennseliten verdenscupsesongen med 20 kilometer fellesstart

Les også: Niskanen vant i Falun – Diggins koblet grepet om verdenscuptittelen

Mer fra Dagsavisen