Vintersport

Feller vant slalåm i California – Timon Haugan to hundredeler fra pallplass

Timon Haugan ble beste nordmann i slalåmrennet i California med fjerdeplass. Han var to hundredeler fra tredjeplassen.

Manuel Feller, som leder slalåmcupen, tok sin fjerde slalåmseier for sesongen. Østerrikeren kjørte seg opp fra tredjeplass etter første omgang og seiret foran franske Clement Noel og tyske Linus Strasser.

Strasser ledet etter første omgang og jaget sin tredje seier på de fire siste slalåmrennene, men det gikk ikke fort nok i finaleløypa. Han holdt så vidt Haugan bak seg.

Haugan var nummer fire etter første omgang og kjørte i finaleomgangen i mål til hårfin ledelse foran svenske Kristoffer Jakobsson, som hadde kjørt seg kraftig opp.

For at han skulle ende på pallen måtte noen i tettrioen feile, og det skjedde ikke, men Haugan tok innpå alle tre i finalen.

Henrik Kristoffersen var på 5.-plass etter første omgang, men leverte ingen topp finaleomgang og måtte nøye seg med 8.-plass.

Ny bestetid

Atle Lie McGrath leverte for annen dag på rad beste omgangstid i finalen. Han kjørte seg opp fra 27.- til 12.-plass.

McGrath var 2,99 sekund bak lederen i første omgang og kom så vidt med til finaleomgangen som tredje nordmann. Der startet han som nummer fire og fikk ved hjelp av gode løypeforhold beste tid.

Lørdag leverte McGrath bestetid i finaleomgangen i storslalåm og klatret med det fra 28.- til 13.-plass.

Det var en klar fordel å starte tidlig i løypa i Palisades Tahoe. Alle de fem første på lista etter 1. omgang var blant de seks først startende.

De tre som endte på pallen til slutt hadde henholdsvis 17., 21. og 24. beste omgangstid i finalen. Haugan, som kjørte rett før dem, hadde 12. beste tid.

Startet først

Kristoffersen fikk lørdag sin første pallplassering i storslalåm for vinteren da han ble toer bak bak seiersmaskinen Marco Overmatt. Søndag startet han først i jakten på en ny god plassering. Det så ikke bra ut da Strasser med 2 på brystet slo ham med hele 1,33 sekund, men tiden sto godt mot de øvrige.

Haugan var 0,97 sekund bak Strasser, som hadde Noel og Feller henholdsvis 40 og 46 hundredeler bak seg.

For de øvrige norske ble det med en omgang. Sebastian Foss Solevåg endte på 31.-plass og gikk så vidt glipp av plass i finaleomgangen og gode forhold der.

Theodor Brækken ble nummer 43, Halvor Hilde Gunleiksrud 45 og Alexander Steen Olsen 46. Sistnevnte måtte tråkke opp i en port og endte 4,43 sekunder bak i første omgang.Mer fra Dagsavisen