Vintersport

Henrik Kristoffersen toer i California – ti strake for Odermatt

Henrik Kristoffersen tok sesongens vinterens første pallplassering i storslalåm med 2. plass i California etter strålende kjøring. Marco Odermatt var for god.

Odermatt tok sin 10. strake seier i storslalåm med snau margin, 12 hundredels sekund. Kristoffersen slo ham med tre hundredeler i finaleomgangen, men han lå 15 bak etter første omgang.

– Det var veldig tett. Jeg visste at jeg måtte «pushe» helt til mål. Jeg vet at jeg kan kjøre raskere enn de andre, og det var nødvendig i dag, sa Odermatt i intervju med arrangøren.

Han er ikke bare vinner av storslalåmcupen, men også av totalcupen.

Kristoffersen var eneste nordmann i seierskampen, men to av lagkameratene kjørte seg kraftig opp med tidlig startnummer i finalen. Alexander Steen Olsen fikk 9.-plass med nest beste tid i finaleomgangen, mens Atle Lie McGrath ble nummer 13 etter å ha levert beste finaletid. De var henholdsvis nummer 25 og 28 etter første omgang.

Rasmus Windingstad ble nummer 16, mens Timon Haugan kjørte ut i finalen.

Opptur

Kristoffersen var toer bak Odermatt etter første omgang i Palisades Tahoe og kjørte ned til suveren ledelse i finaleomgangen. Det så ut til å kunne gi vinterens første verdenscupseier for de mannlige norske alpinistene, men 2.-plass er også en opptur.

Det amerikanske hjemmehåpet River Radamus skapte stemning på tribunene da han forsvarte tredjeplassen fra første omgang. Han endte 1,37 sekund bak vinneren.

Odermatt noterte bestetid i første omgang med startnummer 2. Tiden hans ble truet av Kristoffersen, som kjørte noen minutter senere, og i mål skilte bare 0,15 sekund.

Radamus var på tredjeplass 0,78 sekund bak lederen.

Rekordjakt

Odermatt har vunnet de seks storslalåmrennene i Val d'Isère, Alta Badia (2), Adelboden, Schladming og Bansko, og han ligger an til sin sjuende storslalåmtriumf for vinteren. Med de tre siste fra forrige sesong er han oppe i ti totalt.

Den svenske legenden Ingemar Stenmark har rekorden med 14 strake seirer.

Kristoffersen hadde plassert seg mellom 4.- og 8.-plass i alle seks storslalåmrenn i vinter, men først lørdag tok han steget opp på pallen.


Mer fra Dagsavisen