Vintersport

Klæbo spurtet til NM-gull: – Han vinner lekende lett

Johannes Høsflot Klæbo innfridde favorittstempelet og gikk av med seieren på 20 kilometer med skibytte i NM på ski på Beitostølen lørdag.

27-åringen hadde god kontroll fra start til mål og sikret en overbevisende seier etter leken skigåing. På oppløpet spurtslo han enkelt Iver Tildheim Andersen og Martin Kirkeberg Mørk.

– Han gikk på 70 % her på oppløpet. Han vinner lekende lett, sa Jann Post på NRKs sending.

Seierherren selv var fornøyd etter å ha innkassert NM-gullet.

– Jeg tenkte Iver kunne komme først inn på oppløpet, så fikk vi gjøre det opp der. Det er stas med seier, selvfølgelig. Det er alltid artig å gå NM. Jeg føler at kroppen spiller godt på lag nå, sa Klæbo til NRK.

Høyt tempo

Ti mann rev seg løs fra de 133 andre som stilte til start, og gruppen kom først inn til skibyttet etter ti kilometer. Ut på skøytedelen skrudde Mørk opp tempoet ytterligere og tetgruppen ble redusert til sju.

Med i underkant av fem kilometer igjen tok Klæbo teten og dro ifra de som fortsatt hang med, men Mørk og Andersen greide å tette luken.

De to sistnevnte var imidlertid sjanseløse på å matche Klæbo i spurten og måtte nøye seg med sølv og bronse.

– Jeg og Iver er ikke de raskeste, så jeg tror vi begge to tenkte at seieren var ganske klinkende klar hele skøytedelen, sa Mørk til NRK.

Kaos i kvinnerennet

Klæbo ble dermed eneste norgesmester på distansen lørdag. I kvinnenes renn ble det full forvirring etter en feilmarkering av løypa, og konkurransen ble etter hvert kansellert. Heidi Weng var først over målstreken, men ble ikke tilkjent seieren.

Flere skistjerner glimret med sitt fravær på lørdagens distanse. Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth, Erik Valnes, Simen Hegstad Krüger og Håvard Solås Taugbøl er blant dem som står over NM-helgen.


Mer fra Dagsavisen