Vintersport

Forfang falt fra i pallkampen: – Jeg var ganske kjørt

Johann André Forfang hadde sjanse på en pallplass, men endte til slutt som nummer åtte i verdenscuprennet i skiflyging i tyske Oberstdorf.

Forfang var nummer fem etter et svev på 217,5 meter i den første omgangen. I finaleomgangen landet han på 214,5 meter og greide ikke å hevde seg i tetsjiktet.

Han ble beste nordmann på 8.-plass i åpningsrennet i skiflygingscupen i årets sesong.

– Det er selvfølgelig surt, men jeg har ikke kunnet si så mange ganger i det siste at jeg har underprestert. Jeg tar med meg at jeg er topp ti, sa Forfang til Viaplay.

Han hoppet godt i superlagkonkurransen fredag, men kunne ikke følge opp lørdag.

– Jeg var ganske kjørt etter gårsdagen, så jeg måtte mobilisere bra for at beina og hodet skulle være på nett. Jeg føler meg ikke helt på topp i dag, fortsatte han.

Angret på uttalelse

Han snakket også kort om episoden med landslagstrener Alexander Stöckl fredag kveld. Stöckl var fredag gjest i NRKs Dagsnytt 18, noe Forfang omtalte som en «sympatirunde». Han angret lørdag på uttalelsen.

– Den var jo ikke nødvendig for noe fremgang i noen som helst prosesser. Jeg ble lokket litt utpå der, sa Forfang til Viaplay før rennet.

– Det hadde vært deilig med litt arbeidsro slik at vi kan fokusere på sport igjen, la han til etter rennet.

Forfang lå godt an i pallkampen i skiflygings-VM i Østerrike i januar, men under vanskelige forhold mislyktes han i siste hopp og endte på fjerdeplass.

Tromsø-hopperen tok de norske mennenes hittil eneste verdenscupseier denne sesongen i Willingen tidligere i februar.

Slovensk seier

Slovenske Timi Zajc vant rennet foran landsmann Peter Prevc. Sistnevnte uttalte tidligere i februar at årets sesong blir hans siste som aktiv skihopper. Østerrikske Stefan Kraft ble nummer tre.

Marius Lindvik var nummer sju før finalen etter et hopp på 215,5 meter. I 2. omgang svevde 25-åringen 213,5 meter og falt til 10.-plass.

Halvor Egner Granerud var lørdag tilbake etter en måneds konkurransepause. Han hoppet 207,5 og 214,5 meter og endte på 16.-plass.

Kristoffer Eriksen Sundal svevde 213,5 og 202 meter i lørdagens renn. Det holdt til 24.-plass. Sundal ble nummer tre i storbakkerennet i Sapporo sist helg.

Diskvalifisert

Sindre Ulven Jørgensen ble i 1. omgang diskvalifisert for ureglementert størrelse på dressen.

– Det er rett og slett bare jeg som ikke har kontroll. Den var litt for stor, sa Jørgensen til Viaplay.

Robin Pedersen fikk ikke plass i finalen etter et hopp på 191 meter i 1. omgang.

I mars venter Raw Air i Oslo, Trondheim og Vikersund. Verdenscupsesongen avsluttes med skiflyging i Planica 21.-24. mars.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen