Vintersport

Skiflyging: Norge på 2.-plass i superlagkonkurransen i Oberstdorf

Johann André Forfang og Kristoffer Eriksen Sundal sørget for norsk annenplass i fredagens superlagkonkurranse i skiflyging i Oberstdorf.

Den norske duoen endte 23,2 poeng bak slovenske Domen Prevc og Timi Zajc. Det ble gjennomført fire hopp per nasjon. Vanligvis skal hver utøver utfor hoppkanten tre ganger.

Sundal innledet konkurransen med et hopp på 208 meter.

– Det er tunge forhold nå, spesielt over kulen. Han får det litt travelt utpå kanten, sa Viaplay-ekspert Andreas Stjernen.

Deretter klinket Forfang til og landet på 234,5 meter.

– Det er et fantastisk hopp av Johann, skrøt Stjernen.

To individuelle renn på programmet

I den andre omgangen hoppet de to nordmennene henholdsvis 223 og 228,5 meter.

– Johann leverer en utmerket konkurranse i Oberstdorf, lød det fra Viaplay-kommentator Petter Tenstad.

Torsdagens kvalifisering til skiflygingsrennet lørdag ble utsatt på grunn av for mye vind i anlegget. Den er i stedet flyttet og blir gjennomført halvannen time før selve rennet.

Søndag venter det et nytt individuelt skiflygingsrenn for herrene i Oberstdorf.

Misnøye mot Stöckl

Det har stormet rundt det norske hopplandslaget de siste par ukene. Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann André Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Sentralt har vært uttalelser om misnøye mot trener Alexander Stöckl.

Landslagssjefen er ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf.

– Jeg må passe på meg selv. Det har vært mer enn to tøffe uker nå. Jeg kjenner rett og slett at jeg må ta litt fri, sa Stöckl til Nettavisen onsdag.

Med til Tyskland er heller ikke sportssjef Clas Brede Bråthen. Han har sagt opp sin stilling i Skiforbundet, men skal etter planen jobbe ut sesongen.

Mer fra Dagsavisen