Vintersport

Northug tok NM-gull på Beitostølen – juniorløper Vike tok medalje

Even Northug klinket til i krevende forhold på Beitostølen og tok NM-gull i sprint. Oskar Opstad Vike (20) tok en kruttsterk bronse.

Vike vant sitt heat både i kvart- og semifinalen, men i finalen ble Northug og Mathias Holbæk for sterke.

– Det er stort det. Det glapp på Gjøvik i fjor, så det var godt å ta den i dag. Valnes i form hadde jeg nok slitt med, men det var godt i dag. Det betyr mye. Du blir ikke norgesmester hver dag, sa Northug til NRK.

20 år gamle Vike var overrasket etter at medaljen var i boks.

– Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag. Jeg hadde egentlig bare et mål om å gå en så bra prolog som mulig. Det var kanskje litt juniortakter der jeg brukte litt for mye krefter i kvart- og semifinalen, sa Vike til NRK.

For Pål Golberg ble det en skuffende dag. Allerede i kvartfinalen fikk 33-åringen trøbbel. Golberg ble nummer fire i sitt heat og måtte dermed håpe at tiden var god nok. Det var den.

Etter kvartfinalen var Golberg svært skuffet over skiene.

– Kjempebra. Veldig, veldig bra. Jeg trakk lodd og tapte videre avansement. Det var skiene, sa en skuffet Golberg til NRK.

Sindre Bjørnestad Skar røk overraskende ut allerede i prologen.

Flere av de største norske trekkplastrene glimret med sitt fravær fredag. Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl var blant kanonene som ikke stilte til start.

Lørdag skal det gås fellesstart med skibytte på Beitostølen, før det er duket for stafetter søndag.Mer fra Dagsavisen