Vintersport

Riiber cruiset inn sin 60. verdenscupseier – trippel norsk også for herrene

Jarl Magnus Riiber ga ikke fra seg monsterforspranget han hadde etter hoppdelen og tok sesongens tredje verdenscuptriumf på Lillehammer lørdag. Foran to lagkamerater.

Kun Jens Lurås Oftebro har slått Riiber i løpet av sesongens fire første konkurranser. Lørdag var det ingen som kunne nekte Riiber en ny seier i rennet på Lillehammer. Det var hans 60. seier i verdenscupsammenheng.

Heming-løperen startet nesten ett minutt før japanske Ryota Yamamoto i langrennet over ti kilometer. Den fordelen var han aldri i nærheten av å miste.

Oftebro og Jørgen Graabak startet et stykke bak Yamamoto, men tok seg raskt opp i pallkampen sammen med en stor gruppe. Den norske duoen la seg i front av gruppen og rykket fra resten av feltet mot slutten.

På oppløpet var Oftebro best og tok annenplassen foran Graabak. Dermed endte det også med trippelt norsk i herreklassen. Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Mari Leinan Lund utgjorde pallen på kvinnerennet tidligere lørdag.

Riiber fikk skulderen ut av ledd i den provisoriske omgangen i Ruka torsdag i forrige uke. Det har ikke stoppet ham fra å fortsette å levere på et svært høyt nivå.

26-åringen hoppet 102 meter lørdag var dermed klart best i Lysgårdsbakken. Yamamoto hoppet nest lengst med 99,5 meter.

Søndag venter en ny konkurranse på Lillehammer.

Mer fra Dagsavisen