Vintersport

Vikersund får to verdenscuprenn i skiflyging for kvinner – Lillehammer tilbake

Det blir to verdenscuprenn i hopp for kvinner i skiflygingsbakken i Vikersund neste sesong. Lillehammer er tilbake i kalenderen for menn.

Det er klart etter at hoppsportens verdenscupkomité i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i kroatiske Dubrovnik fredag.

Der ble det besluttet at Raw Air-turneringen for kvinner kommende sesong skal avsluttes med to renn i Vikersund med verdenscupstatus. Dermed kan en ny seier innkasseres i kampen for likestilling i hoppmiljøet.

FIS-styret skal gi sin endelige godkjennelse på et møte i Zürich 24. mai, men dette er en ren formalitet.

– Det er besluttet to verdenscuprenn i Vikersund neste sesong. I tillegg klarte vi å jobbe inn igjen Lillehammer i kalenderen. Dermed får vi en veldig bra norsk hoppkalender med tanke på verdenscuprenn, sier Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Tyskerne snudde

Verdenscupkomiteens innstilling om Vikersund er i tråd med det første utkastet til terminliste for 2023/24-sesongen som har ligget på bordet den siste tiden.

Nylig ble det også kjent at tyske Oberstdorf søkte om å få arrangere et kvinnerenn i skiflyging kommende sesong. Renn i mammutbakken i Tyskland blir det imidlertid ikke for Maren Lundby og konkurrentene.

– Ikke fordi de ikke fikk lov, men tyskerne trakk søknadene. Det kom som en overraskelse, sier Bråthen til NTB.

Han opplyser at det heller ikke blir verdenscuprenn for kvinner i Klingenthal kommende vinter.

– Det var ikke noen god nyhet. Men det viktigste er egentlig at døra nå er åpen (for skiflyging). Det kommer til å komme senere, sier hoppsjefen.

Lillehammer tilbake

I stedet er det klart at Lundby får selskap av verdens beste herrehoppere når verdenscupsesongen for kvinner skal innledes på Lillehammer første helgen i desember. Dermed blir det renn for begge kjønn i OL-anlegget de dagene.

Lillehammer står også som arrangør for verdenscupen i kombinert den samme helgen.

Mjøsbyen lå ikke inne med verdenscuprenn for menn på det foreløpige terminlisteforslaget for 2023/24 som ble utarbeidet i Zürich nylig. Nå er Lysgårdsbakkene inne igjen.

– Vi har hele tiden hatt veldig god dialog med Sandro (Pertile, FIS-renndirektør), som er en viktig person i dette spørsmålet. Det har egentlig vært kontinuerlig dialog helt siden Zürich, sier Bråthen.

Han gleder seg over å få en felles rennhelg for menn og kvinner på hjemmebane i starten av sesongen.

– Det er veldig bra sportslig sett. Og vi synes også det er veldig bra når menn og kvinner er sammen. Det gir oss mer å spille på, sier hoppsjefen.


(©NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: