Vintersport

Klinec historisk vinner i skyflygning for kvinner med ny verdensrekord

Silje Opseth er nummer to før finaleomgangen i tidenes første offisielle skiflygingsrenn for kvinner i Vikersund. Ema Klinec leder etter å ha hoppet 226 meter.

Opseth klinket til med 211 meter og ny personlig rekord i første omgang. I andreomgangen leverte hun nok et godt hopp og strakte seg ned til 207 meter. Det holdt til en andreplass, 41 poeng bak seieren.

– For en dag og for en stemning. Det er helt fantastisk. Jeg prøvde å bare kose meg, og det er akkurat det jeg har gjort, sa Opseth til TV 2 etter konkurransen.

Klinec var i ledelsen før finalen etter et svev på utrolige 226 meter. Det er nye verdensrekord, fire meter lenger enn lørdagens rekord til canadiske Alexandria Loutitt.

I finalen var hun nok en gang klart best da hun svevde ned til 223,5 meter og en overlegen seier i konkurransen.

Yuki Ito ble nummer tre, 5,2 poeng foran Katharina Althaus.

Lundby nummer fem

Maren Lundby hoppet 186 meter i første omgang og var dermed nummer fem før andrehoppet. Til tross for en god plassering var Lundby tydelig skuffet nede på sletta. Før svevet virket Lundby å ha gode muligheter til å kunne ta tilbake lørdagens verdensrekord.

Heller ikke i andreomgangen fikk Lundby det til å stemme da hun hoppet halvannen meter kortere enn i førstehoppet. Dermed endte hun som nummer seks i konkurransen.

– Jeg ser hva jeg gjør feil og det er ikke helt maks i dag, dessverre. Det er på ingen måte klaff på noen måter, sa Lundby til TV 2 etter konkurransen

Forbedret seg

Loutitt klarte heller ikke å levere opp mot sitt beste i førsteomgangen og landet allerede etter 172,5 meter. I andreomgangen var hun tilbake på sitt beste og forbedret sin egen rekord fra lørdagens treningsomgang. Med 225 meter var hun likevel meteren bak den nye verdensrekorden til Klinec.

Anna Odine Strøm hoppet 155 meter i førsteomgang og var dermed sist før finalen. Der forbedret hun seg drastisk da hun svevde ned til pene 193,5 meter. Det holdt til slutt til en 12.-plass.

Kun de 15 beste i Raw Air-sammendraget får hoppe skiflyging i Vikersund.


Nyeste fra Dagsavisen.no: