Vintersport

Ny Odermatt-seier i Kranjska Gora – Kristoffersen toer

Henrik Kristoffersen måtte igjen se seg slått av Marco Odermatt i storslalåmrennet i Kranjska Gora. Sveitseren tok sin ellevte seier for sesongen.

Kristoffersen var nummer tre etter første omgang. Han leverte en knallbra finaleomgang og kjørte inn til en ledelse på hele 1,30 sekunder til daværende toer Zan Kranjec.

Senere kom Alexis Pinturault inn 38 hundredels sekund bak nordmannen, men Odermatt ble for tøff. Verdenscuplederen kjørte fantastisk i siste del av løypa og slo til slutt Kristoffersen med 32 hundredeler.

– Det begynner å bli store krav når man er skuffa over 2.-plass, men … jeg veit da fader, jeg. Det er noen som har så flyt at det er helt utrolig, sa Kristoffersen til Viaplay.

2.-plassen var hans 81. pallplass i verdenscupen, og dermed passerer han Aksel Lund Svindals tidligere norske rekord på 80 turer på seierspodiet.

Best igjen

Odermatt har vunnet elleve verdenscuprenn denne vinteren og har allerede sikret sammenlagttittelen. Han har også mulighet til å slå Hermann Maiers rekord (2000) for antall poeng i verdenscupen for menn.

Med søndagens seier sikret han dessuten sammenlagtseieren i storslalåmcupen.

– Det er galskap. Jeg kan egentlig ikke tro det. Det ble en tøff kamp igjen. Jeg gjorde noen feil, men jeg risikerte alt, og det gikk til slutt.

Kristoffersen gjorde en feil i første omgang som kan ha kostet ham seieren.

– Jeg gjør feil på samme sted som ham (Odermatt) i finaleomgangen. Feilen i første omgang kostet fire tideler, og så er man 32 bak, da, påpekte nordmannen.

Halvfornøyd Braathen

Lucas Braathen gjorde også et godkjent renn søndag og endte på 5.-plass. Han var 1,63 sekunder bak vinneren. Selv var han imidlertid ikke fornøyd med rennet.

– Nei. Men en bra innsats. Jeg la alt på linjen i dag, og jeg tar selvfølgelig med meg poengene. Men jeg kjører liksom for følelsen, og i dag er jeg ikke god nok på ski.

Rasmus Windingstad kjørte seg opp to plasser i annen omgang og ble nummer ti.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble slått med 4,55 sekunder i første omgang og endte på 34.-plass i det som ble hans siste verdenscuprenn i karrieren.

Alexander Steen Olsen, Timon Haugan og Fabian Wilkens Solheim kjørte ut i første omgang.

Mer fra Dagsavisen