Vintersport

Svensk smører slår tilbake etter Karlsson-kritikk: – Hun ser sliten ut

Frida Karlsson ble frakjørt av Ingvild Flugstad Østberg på tredjeetappen på VM-stafetten. Etterpå skyldte den svenske løperen på utstyret.

«Sverige var den store favoritten, men det ble ikke gull denne gangen heller», konstaterer svenske Expressen.

I stedet ble det bortimot en reprise fra Oberstdorf i 2021. Også da var alle sikre på svensk gull, men det ble 6.-plass. Denne gangen holdt det tross alt til bronse.

Emma Ribom slet med festet på førsteetappen, og Ebba Andersson falt og brakk en stav på den andre. På den tredje kom sjokket, da Østberg rykket fra Karlsson og kjørte fra henne også i utforkjøringene.

– Jeg tror ikke jeg hadde så bra ski, sa den svenske løperen til Viaplay etter stafettmissen.

– Det føles som det alltid skjer når det er stafett. Det er litt surt, la hun til.

Det vil ikke den svenske smøresjefen Petter Myhlback høre snakk om.

– Jeg synes det så ut som om hun hadde slitne bein, sier han til Aftonbladet.

– Ødeleggende for Frida

Konfrontert med smøresjefens uttalelse, slo Karlsson tilbake:

– Jeg vet ikke om han har gått på mine ski i dag

– Jeg merket ganske tidlig at Ingvild kunne gå veldig lett både oppover og nedover. Slik hadde ikke jeg kunnet gå, sa hun til Viaplay.

Sveriges langrennssjef Lars Öberg vil ikke konkludere med smørebom, og han mener alle bør vente med å uttale seg til man har fått snakket sammen. Öberg la mye mer vekt på at Karlsson måtte bruke krefter på å tette luken Anderssons fall hadde ført til.

– Det stresset dette skaper, er veldig ødeliggende for Frida, sa Öberg.

Ny Karlsson-kollaps – måtte hjelpes på beina

Frida Karlsson opplevde nok en gang en kollaps i målområdet etter å ha blitt fragått av Ingvild Flugstad Østberg på torsdagens VM-stafett.

Det var ikke hyggelige bilder av den svenske langrennsstjernen, som la seg rett ned i snøen etter veksling. Karlsson gikk Sveriges tredje etappe og ble slått med 11,8 sekunder av Østberg på fem kilometer.

– Om Frida Karlsson tar ut alt hun har, men likevel taper tid, er det noe som ikke stemmer, kommenterte den svenske Viaplay-eksperten Anna-Karin Strömstedt, ifølge Expressen.

Karlsson har opplevd tilsvarende episoder tidligere. Hun besvimte etter første OL-distanse i Beijing i fjor, og i Tour de Ski kollapset hun etter å ha gått opp den avsluttende «monsterbakken».

Karlsson ble liggende lenge i ro i målområdet før hun ble hjulpet på beina og støttet bort av en i det svenske støtteapparatet. Hun hentet seg inn igjen før møtet med mediene i intervjusonen etter løpet.

Mer fra Dagsavisen