Vintersport

Skistad sjanseløs i sprintfinalen bak fire svensker: – Hadde ikke mer å gi

Kristine Stavås Skistad og Tiril Udnes Weng ble grundig slått i finalen på VM-sprinten i Planica. Jonna Sundling forsvarte gullet fra 2021.

Fire svensker var først over mål i finalen. Sundling vant foran Emma Ribom, Maja Dahlqvist og Linn Svahn.

– Jeg er så sliten og glad. Jeg er så glad for at jeg kunne holde farten oppe hele veien til mållinjen, sa Sundling til arrangøren.

Hun jublet over at det ble helsvensk på seierspallen.

Jonna Sundling (i midten), jubler sammen med  Emma Ribom (t.v.) og Maja Dahlqvist.

– Det er fantastisk. Jeg er så glad på deres vegne også.

Kristine Stavås Skistad hadde gullambisjoner, men måtte se seg slått i finalen og ble nummer fem. Tiril Udnes Weng endte på 6.-plass.

Begge de norske jentene falt tidlig av og maktet ikke henge på det svenske toget. Skistad pekte på det løse føret som en faktor.

– Tidlig i bakken skjønte jeg at jeg ikke hadde mer å gi. Nå var føret som det var. Det var veldig løst, men man får ikke styrt det, sa Skistad til Viaplay.

– Det er kjedelig akkurat nå, men jeg tror det kommer til å bli bra fremover. Jeg skal trene godt de neste to årene, fortsatte Konnerud-løperen.

Anna Svendsen og Lotta Udnes Weng kom på henholdsvis 3.- og 4.-plass i sine kvartfinaleheat, og de hadde ikke rask nok tid til å ta seg videre som «lucky loser». De to endte til slutt på 13.- og 18.-plass.

Mer fra Dagsavisen