Vintersport

Etterlengtet pallplass for Flugstad Østberg i Toblach – Andersson helt suveren

Ebba Andersson var i egen klasse i verdenscuprennet i langrenn i Toblach lørdag. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre.

Svenske Andersson vant rennet med 13,3 sekunders margin til amerikanske Jessie Diggins. Østberg var slått med 33,2 sekunder av vinneren.

Den norske jenta har måttet tåle flere sure fjerdeplasser i verdenscupen denne sesongen. I Les Rousses nylig ble det to av dem. Lørdag hadde hun omsider marginene på sin side.

I mål var sveitsiske Nadine Fähndrich slått med 4,1 sekunder. Deretter fulgte flere andre løpere hall i hel.

Østberg var det eneste virkelige norske lyspunktet i Italia. Silje Theodorsen ble nummer 14, slått med 56,8 sekunder av Andersson. Anne Kjersti Kalvå, som var tilbake i verdenscupen etter koronasykdom og langt fravær, endte to plasser lenger bak på resultatlistene. Hun var slått med ytterligere ett sekund.

Ragnhild Gløersen Haga fulgte på 19.-plass.

Enda tyngre gikk det for verdenscupleder Tiril Udnes Weng. Hun hadde ingen god dag på sprinten fredag, og lørdag fulgte det i samme spor. 29.-plass var alt annet enn oppløftende for den sterke Nes-løperen.

På plassen foran seg hadde hun tvillingsøster Lotta.