Vintersport

25 langrennsløpere til Planica-VM: – Skal kjempe om medaljer på alle øvelser

Norges langrennsuttak til ski-VM i slovenske Planica er klart. Iver Tildheim Andersen var blant dem det ikke ble funnet plass til.

25 løpere er tatt ut: tolv kvinner og 13 menn. 20 av løperne er fra landslag.

– Målsettingen er at vi skal være med og kjempe om medaljer på alle øvelser. Vi skal være beste nasjon i antall medaljer når vi setter oss på flyet 6. mars, sa langrennssjef Espen Bjervig.

Iver Tildheim Andersen er blant dem som ikke får være med. Stortalentet vant 10-kilometeren i fri teknikk på Lillehammer i desember.

– Det er utrolig mange gutter, spesielt på skøyting, som har gått utrolig fort. Og vi har meritterte utøvere som har gått utrolig fort. Da blir det dessverre sånn at svært gode løpere som kunne vært og kjempet høyt i toppen, blir sittende igjen hjemme, sa Bjervig.

Vrakingen kom ikke som et sjokk på Andersen.

– Jeg er ikke overrasket. Jeg fikk beskjed i går og har fått sovet av meg det meste av skuffelsen. Den var for så vidt større etter løpet i Frankrike. Jeg skjønte at det jeg presterte der, var for dårlig, sier han til TV 2.

---

Her er troppen:

Kvinner: Tiril Udnes Weng (Nes), Lotta Udnes Weng (Nes), Heidi Weng (BUL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Ragnhild Haga (Åsen), Anna Svendsen (Tromsø), Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Helene Marie Fossesholm (Eiker), Astrid Øyre Slind (Oppdal), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Kristine Stavås Skistad (Konnerud).

Menn: Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Hans Christer Holund (Lyn), Pål Golberg (Gol), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn), Even Northug (Strindheim), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer), Harald Østberg Amundsen (Asker), Sjur Røthe (Voss), Didrik Tønseth (Byåsen), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer), Sivert Wiig (Gjesdal), Emil Iversen (Varden Meråker) – friplass på femmila som regjerende mester.

*Kommende helg er det siste verdenscuphelg i italienske Toblach før verdensmesterskapet.

*VM i Planica går fra 22. februar til 5. mars. Utøverne ankommer VM-byen fra 15. februar og nærmere inn mot mesterskapet.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: