Vintersport

Norge nummer seks på stafetten i Anterselva

Marte Olsbu Røiseland leverte en flott etappe da Norge endte som nummer seks på stafetten i Anterselva. Frankrike vant rennet.

I strålende solskinn i Nord-Italia var det Frankrike som stakk av med den seieren. Både Ingrid Landmark Tandrevold og Ida Lien måtte ut i strafferunder, og det norske laget endte 2.35,4 bak det franske laget i mål.

Norge havnet ut av kampen om seieren da Ida Lien havnet i strafferunde på sin første skyting. Etter etappen var hun skuffet over egen innsats.

– Liggende var ikke bra. Man skal ikke ha strafferunde på stafett, sa Lien til NRK.

God start

Ragnhild Femsteinevik skaffet Norge en fin start på løpet da hun brukte to ekstraskudd på sin første etappe. Med god fart i sporet sendte hun Lien ut på andre etappe bare 16 sekunder bak teten.

Norge raste nedover på resultatlisten da Lien havnet i strafferunden på liggende skyting. Etter en bedre gjennomført stående skyting vekslet hun som nummer sju, 1.21,9 bak ledende Frankrike.

Med god fart i sporet og strålende skyting snudde Røiseland trenden for det norske laget. Hun kunne sende ut Tandrevold minuttet bak de franske stjernene på siste etappe.

To runder

Tandrevold vekslet bare halvminuttet bak den siste pallplassen og holdt Norge inne i kampen da hun traff alle fem på sin første skyting. Men på siste skyting ble det hele to runder på Tandrevold, og Norge havnet til slutt langt nede på resultatlisten.

Lou Jeanmonnot gikk en fin første etappe for et Frankrike som var i føringen fra start til slutt. Både Anaïs Chevalier-Bouchet og Chloé Chevalier fortsatte med mer av det samme på sine etapper og sikret Julia Simon en solid ledelse ut på siste etappe. Verdenscuplederen hadde full kontroll og gikk Frankrike inn til seier, 45 sekunder foran Sverige. Tyskland tok tredjeplassen.

Helgens verdenscupkonkurranser er de siste før VM i Oberhof begynner 8. februar.

Nyeste fra Dagsavisen.no: