Vintersport

Norsk fiasko på lagsprinten i Livigno: – Folk er hissige på grøten

Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar falt begge under en veksling og var sjanseløse på en topplassering på lagsprinten i italienske Livigno søndag.

Det norske laget var sjanseløse da de begge falt på tredje veksling. Taugbøl hadde gått Norge opp i tet før han plutselig gikk i bakken rett før veksling. Også Skar falt i sekvensen, og det norske laget fikk ikke gjennomført vekslingen før lenge etter at de andre lagene hadde gått fra.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg trodde Håvard skulle gi meg et klapp, men så lå han der og så lå jeg plutselig der. Det er så mange som ikke holder sin plass i feltet og gjør litt dumme ting. Folk er hissige på grøten, sa Skar til Viaplay.

Han fylte 31 år søndag, men det ble ingen jubel i løypene.

– Det blir vel ut å gå en rolig skitur med gutta etterpå, sa han.

Høydetrøbbel

Duoen, som gikk for Norges 2.-lag, greide ikke hente det inn og endte sist som nummer 15. Frankrike vant foran Italia og Sveits.

– Det var kjørt. I denne høyden har man ikke sjanse, fortsatte Skar.

Dermed ble det en bekmørk norsk dag i Livigno.

Sviktet

Norges 1.-lag ved Erik Valnes og Even Northug sviktet og kvalifiserte seg ikke til finalen. Northug sa etterpå at han ikke følte seg i toppslag. Han tapte mye til feltet i kvalifiseringen og duoen endte på 16.-plass, noe som akkurat ikke holdt til finaleplass.

– Jeg synes synd på Even i dag. Han er en fantastisk god skiløper, men har ikke sjanse i dag. Det er den høyden her, sa Skar.

– Det er ræva. Det er ikke bra, sa Valnes til Viaplay. Han fikk vite først underveis i intervjuet at de ikke gikk videre.

Det norske laget viste tydelig at de ønsket å spare krefter i prologen. Northug gikk først ut og tapte masse tid til feltet. Det gjorde at Valnes måtte levere et kjempeløp for å redde laget. Det greide han ikke.

Duoen fikk kritikk av tidligere landslagsløper Niklas Dyrhaug.

– Det er altfor dårlig, sa han på Viaplays sending.

Lørdag røk Valnes ut i kvartfinalen i sprintkonkurransen, mens Northug måtte takke for seg i semifinalen.

Mer fra Dagsavisen