Vintersport

Braathen på pallen i Kitzbühel – Daniel Yule stoppet norsk seiersrekke

Lucas Braathen kjørte ned til 3.-plass i slalåmrennet i Kitzbühel. Den norske seiersrekken i slalåm ble dermed brutt.

Oppdatert etter endt renn, kl 14.30

Norge sto med tre strake slalåmseirer i verdenscupen. Henrik Kristoffersen vant slalåmrennene i Wengen og Garmisch-Partenkirchen, mens Braathen gikk til topps i Adelboden.

Norsk-brasilianeren vant også sesongens første slalåmrenn i Val d’Isère. De norske slalåmteknikerne avsluttet forrige sesong med fire strake slalåmseirer.

Bare sveitsiske Daniel Yule har klart å slå nordmennene i de ti siste slalåmrennene i verdenscupen. Han gikk også til topps i Madonna di Campiglio før jul.

Sveitseren vant søndagsslalåmen med 40 hundredeler ned til britiske Dave Ryding.

Aleksander Steen Olsen fikk seg en skikkelig klatretur i finaleomgangen. Kjelsås-gutten lå på 22.-plass etter første omgang og kjørte seg opp ti plasser.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte jeg klarte å være ganske smart hele veien, sa Steen Olsen til NRK.

De to Van Deer-løperne Kristoffersen og Timon Haugan slet med å få feste på den speilblanke isen i Kitzbühel. Kristoffersen klarte likevel med glitrende kjøring og sikre 5.-plass, mens Haugen endte som nummer 24.

Den regjerende verdensmesteren Sebastian Foss-Solevåg fikk det heller ikke helt til å stemme og endte på 13.-plass.

Atle Lie McGrath gikk på innerski og kjørte ut i første omgang.

– Det er kjipt når det er i det kuleste rennet i året. Jeg følte jeg kom godt i gang, men så er den en dårlig sving hvor det ristet og jeg mistet balansen. Det er dritt, men jeg kan ikke drive å sutre over det, sa McGrath til NTB.

Nyeste fra Dagsavisen.no: