Vintersport

Golberg spurtet inn til seier – åtte nordmenn topp ti på Lillehammer

Pål Golberg var raskest i avslutningen på herrenes 20 kilometer klassisk fellesstart på Lillehammer.

Golberg vant foran Sjur Røthe og Martin Løwstrøm Nyenget. Didrik Tønseth tok 4.-plassen. Første utlending på resultatlisten var svenske William Poromaa. Han endte som nummer fem.

Det var hele åtte nordmenn blant de ti beste. Emil Iversen (6.-plass), Håvard Moseby (7), Mattis Stenshagen (9) og Simen Hegstad Krüger (10) kom seg alle innenfor topp 10.

Golberg styrket sin ledelse i verdenscupen sammenlagt.

Starten av rennet ble preget av demonstranter som satte seg ned i løypa og holdt et banner med teksten «Stopp oljeletingen». De fyrte også opp gule bluss på siden av løypa.

TV 2s kommentatorer trodde først det var festlige scener langs løypa da man så et bluss ble fyrt opp, men de skjønte fort alvoret da demonstrantene ble båret ut av løypa.

Da løperne passerte samme punkt på neste runde kunne man se på TV-bildene at politi passer på at demonstrantene ikke kom seg ut igjen i løypa.

Britiske Andrew Musgrave førte an i feltet med blanke ski store deler av rennet, men fikk store problemer med å henge med på de siste rundene.

Da løperne gikk ut på den siste runden var det reserven Hegstad Krüger som lå i front av det store feltet. Han ble imidlertid et par hakk for liten da løpet ble avgjort i en massespurt. Der var det Golberg som var sterkest.

Johannes Høsflot Klæbo, som var storfavoritt til å vinne rennet, sto over 20 kilometeren grunnet «murring» i halsen. Hegstad Krüger fikk hans plass.