Vintersport

Mowinckel med vinterens første pallplass – treer i Lake Louise

Ragnhild Mowinckel (30) hadde kun to alpinister foran seg i super-G-rennet i Lake Louise. Hun har vist stor framgang på få dager.

Fartsåpningen i verdenscupen bød på store kontraster for Mowinckel. Fredag skuffet hun stort med å bli nummer 25 i utfor, men allerede dagen etter var hun oppe på en 9.-plass i samme disiplin.

Søndag fortsatte oppturen. Molde-jenta kjørte ned til ledelse i den canadiske bakken, men ble senere jekket ned av Corinne Suter (Sveits) og Cornelia Hütter (Østerrike). Seieren tok Suter med to hundredelers margin.

Mowinckel ble slått med 16/100 sekund.

– Den første dagen lurte jeg på hvorfor jeg var så treg, men det er bra å se at jeg begynner å finne litt ut av det. Jeg har truffet litt mer i super-G, sa hun til Viaplay etter rennet.

Pallplassen er hennes tiende som verdenscupalpinist og femte i super-G. Siste seier hentet hun hjem i mars under sesongavslutningen i Courchevel i Frankrike.

Kajsa Vickhoff Lie la seg inn på 18.-plassen i søndagens renn. Hun endte 1,18 sekunder bak vinnertiden, mens Inni Holm Wembstad kjørte ut og aldri kom seg til mål.

De kvinnelige fartskjørerne skulle ha startet sesongen for en måned siden, men da førte mildvær i Mellom-Europa til avlysninger. Neste punkt på verdenscupprogrammet er storslalåmen i italienske Sestriere førstkommende lørdag.

Nyeste fra Dagsavisen.no: