Vintersport

Ny triumf for Shiffrin i Levi – Stjernesund falt til tiendeplass

Thea Stjernesund klarte ikke å følge opp i andre omgang og endte som tier i slalåmrennet i Levi søndag. Amerikanske Mikaela Shiffrin vant sitt andre strake.

Stjernesund lå som nummer fem etter første omgang, men i andre omgang ble det tøft for 25-åringen i henget og hun mistet mye fart.

Hun kan likevel være stolt av innsatsen i finske Levi. Før helgen hadde hun aldri vært bedre enn topp ti i slalåm. Lørdag kjørte hun inn til sitt beste slalåmrenn i verdenscupkarrieren med en åttendeplass.

Shiffrin kunne ingen gjøre noe med søndag. Amerikaneren vant foran sveitsiske Wendy Holdener. Petra Vlhova fra Tsjekkia ble treer. Shiffrin vant også lørdagens slalåmrenn i Levi.

Mina Fürst Holtmann ble nest beste norske på 12.-plass, mens Kristin Lysdahl kjørte seg opp én plass i finaleomgangen og ble nummer 25. Maria Therese Tviberg lå på 9.-plass etter første omgang, men kjørte ut i andre.

De to rennene i Levi i helgen er de første konkurranse for kvinnene denne sesongen. Åpningshelgen i Sölden 22. oktober og rennene de påfølgende helgene i Zermatt-Cervinia og Lech/Zürs ble alle avlyst på grunn av dårlig vær og snømangel.