Vintersport

Klæbo konge på Beitostølen – tok andre strake seier

Skadeplagede Johannes Høsflot Klæbo viste nok en gang hvem som er best da han gikk inn til nok en seier på herrenes 10 kilometer friteknikk på Beitostølen.

Klæbo åpnet kontrollert og lå på 9.-plass ved første passering på 1 kilometer, 2,3 sekunder bak Pål Golberg. Langrennskongen satte imidlertid opp farten og hadde en ledelse på fire sekunder ned til britiske Andrew Musgrave ved 5,6 kilometer.

Ved målgang hadde trønderen parkert hele langrennssirkuset og gikk i mål til seier, 7, 5 sekunder foran Henrik Dønnestad som tok 2.-plassen. Musgrave ble nummer tre.

Klæbo har siden juli slitt med en lårskade, og det var først på fredag at det ble klart at han skulle stille på Beitostølen.

26-åringen knuste konkurrentene på lørdagens 10 kilometer i klassisk, men ventet helt til i morges med å bestemme seg for om han også skulle stille i søndagens løp.

Det er enda usikkert om Klæbo stiller i verdenscupåpningen i Finland neste helg. Sjansene for at han stiller øker naturlig nok etter oppvisningen på Beitostølen.

I forrige uke avslørte Klæbo at han ikke har kunnet gjennomføre en eneste løpeøkt eller den tradisjonelle myrtreningen i Bymarka i Trondheim i sesongoppkjøringen.

Langrennsstjernen har i det siste fått hjelp av en amerikansk fysioterapeut og roet ned på treningen.

Ski-VM blir sesongens høydepunkt. Det er lagt til Planica og varer fra 23. februar til 5. mars.

Nyeste fra Dagsavisen.no: