Vintersport

Norges Skiforbund trekker seg fra FIS-møter på grunn av russisk deltakelse

Norges Skiforbund dropper å delta på møtevirksomhet i regi av Det internasjonale skiforbundet som følge av at russiske representanter skal delta.

Ifølge avisen VG er det over 60 ulike FIS-møter og seminarer i Zürich denne uken. Komiteer i ulike grener, deriblant alpint, langrenn, kombinert og hopp, skal treffes og gjøre vedtak foran en ny vintersesong.

Men det ligger an til å skje uten norsk deltakelse. Torbjørn Broks Pettersen ble onsdag ettermiddag bedt av langrennskomiteen i Norges Skiforbund om ikke å dra til Sveits. Årsaken er at representanter fra Russland og Belarus er invitert til møtene.

– Jeg var på vei til toget nå snart, men nå holder jeg meg hjemme. Den norske delegasjonen står over, har jeg nettopp fått beskjed om. Det er vanskelig å sitte i møte med russere nå, forteller han til VG.

Uoversiktlig

Norges Skiforbund skulle etter planen ha med snaut 30 personer til Zürich. Der er allerede skipresident Tove Moe Dyrhaug på plass, får  TV 2 bekreftet. Det samme er Clas Brede Bråthen og Stine Korsen på vegne av norsk hoppsport.

I en sms til TV 2 skriver Bråthen at «det er en litt uoversiktlig situasjon akkurat nå». VG melder at meningene i den norske delegasjonen er delte om hvorvidt man skal delta på møtene eller ikke.

«Den nåværende FIS-policyen når det gjelder russisk og belarusisk deltakelse gjelder ikke representanter, men kun utøvere i konkurranser. Derfor er alle deltakere i FIS’ komiteer klarert til å delta i møtene», skriver medieavdelingen i Det internasjonale skiforbundet til VG.

På agendaen

FIS-styret har varslet at det 22. oktober skal ta en avgjørelse rundt russisk og belarusisk deltakelse i konkurranser kommende vinter.

Onsdag kom  det rapporter i russiske medierom at Russlands skipresident Jelena Välbe skulle i møter med FIS-president Johan Eliasch. Välbe reagerer slik overfor TV 2 på den norske møtenekten:

– Det er ikke noe nytt at det norske forbundet fortsatt ikke ønsker at russere skal delta.