Vintersport

Holund om fagsjefjobben: – Som skapt for Nossum

Didrik Tønseth (31) mener Eirik Myhr Nossum (36) vil være et scoop som ny fagsjef i langrenn i Norges Skiforbund. Hans Christer Holund (33) er enig.

Nossum bekreftet tidligere denne uken at han har søkt den nyopprettede stillingen som fagsjef i langrenn i Norges Skiforbund.

Om han får den stillingen må han på et eller annet tidspunkt gi seg som herrelandslagstrener for allroundgutta, der både Tønseth og Holund er en del av laget.

– Fagsjefstillingen er som skapt for Nossum. Han er veldig sterk faglig og har lang erfaring. Den passer ham godt. Og så er han en veldig god landslagstrener, så vi vil jo ikke miste ham, sier Holund til NTB.

Holund er nest eldst på allroundlandslaget. Sjur Røthe er året eldre.

Nossum er naturlig nok en av favorittene til å få den nye jobben bare i kraft av søknaden. Rundt 20 stykker har søkt stillingen, og langrennssjef Espen Bjervig har bekreftet at intervjurundene starter innen ikke altfor lang tid, uten å si noe konkret om når den nye fagsjefen kan tiltre.

Holund sier at det ikke vil bli lett å finne Nossums erstatter om trønderen eventuelt skulle få den nye jobben.

– Du kan ikke sette inn hvem som helst. Det er vanskelig å se for seg hvem som skal fylle skoene til Nossum akkurat nå, men en eller annen må det jo bli. Laget vårt er et voksent lag med mye erfaring og kunnskap, og du kan ikke få inn en trener som du føler kan mindre enn det jeg kan. Du vil helst ha en trener som er enda smartere enn deg selv, sier Holund.

Holund er blant mye annet tredobbelt verdensmester.