Vintersport

Stortalentet Heggli fikk plass på hopplandslaget

Bendik Jakobsen Heggli (20) kommer inn i hopplandslaget foran den kommende VM-sesongen. Det samme gjør Fredrik Villumstad.

Bendik Jakobsen Heggli var beste nordmann i fredagens kvalifisering i skiflyging i Tyskland. Her er han fra Holmenkollen nylig. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det ble klart da landslagssjef Clas Brede Bråthen presenterte neste sesongs lag for mediene tirsdag.

Heggli, som representerer Byåsen IL, fikk flere verdenscupsjanser på tampen av forrige sesong. Han takket blant annet for tilliten med å bli nummer sju i skiflygingsrennet i tyske Oberstdorf.

Marius Lindvik fronter neste sesongs landslag. Der får han foruten Heggli selskap av Halvor Egner Granerud, Daniel- André Tande, Thomas Aasen Markeng, Fredrik Villumstad, Johann André Forfang og Robert Johansson.

Villumstad kommer også inn etter solide resultater i vinter.

– Uttaket er vel ganske nær det vi hadde i fjor. Da hadde vi to hospitanter. Det er litt flere faste nå, sier landslagssjef Bråthen til NTB.

– Det er en veldig fin blanding av erfarne, meritterte og relativt unge utøvere. Jeg har godt håp om at dette er fundamentet for det som kommer til å være det dominerende hopplaget den neste fireårsperioden, fortsetter han.

Målene er høye.

– Vi skal fortsatt å prøve vinne alle hopprenn vi er med i. Det gjelder mesterskap også. Vi har ingen konkrete resultatmål, men vi stiller ikke med norske hoppere som prøver å bli nummer fire, sier landslagssjefen.

Marius Lindvik vant OL-gull i stor bakke i Beijing i februar, før han kronet sesongen med seier i skiflygings-VM på hjemmebane i Vikersund. Han var med på det norske laget som tok bronse i lagkonkurransen samme sted og endte på 3.-plass i verdenscupsammendraget.

Anders Fannemel er ikke med fra fjorårets lag. Han gjorde comeback etter flere år med skader, men hopperen fra Hornindal slet med å få de resultatene han ønsket.