Vintersport

Nytt NM-gull til suverene Riiber – tre kongepokaler på fire måneder

Jarl Magnus Riiber fikk en parademarsj mot gullet i søndagens kombinertrenn i NM i Harstad.

Verdens beste kombinertløper ledet med halvannet minutt etter tirsdagens hopprenn i Mo i Rana, og dermed var det aldri tvil om hvor gullet skulle havne. Riiber gjorde som i lørdagens renn og vant klart.

I mål skilte det 2.38,5 minutt ned til sølvvinner Kasper Moen Flatla. Andreas Skoglund var ytterligere 1.36,2 minutt bak og tok bronsen.

Riiber har beholdt sin solide form etter koronasykdommen som nektet ham OL-medaljer i Kina. Han vant verdenscupen sammenlagt og har tatt to strake gull i NM.

Pokalrush

24-åringen gliste bredt og utbrøt et lite «Yes!» da han gikk ensom over mål. Med det sikret han seg også sin sjuende kongepokal totalt, der tre av dem er kommet i løpet av de fire siste månedene.

Først fikk han en på Beitostølen i november da han vant et utsatt NM-renn. Deretter vant han verdenscuprennet i Holmenkollen i mars, der det historisk sett har vært delt ut en kongepokal. Og så kom søndagens etter nok et NM-gull.

– Det høres nok ut som en slags rekord, sa Riiber til NTB.

Pause

Utrolig nok kunne han faktisk ha tatt ennå en kongepokal i løpet av den samme perioden. 18. januar ble han nummer tre i NM stor bakke i hopp, og da kom han bare 1,9 poeng bak vinneren Johann André Forfang etter et litt svakt andrehopp.

– Det er nesten litt ergerlig. Jeg får nok aldri muligheten til å fighte for fire kongepokaler på ett år igjen. Det var litt tilfeldig med koronapandemi og greier, sa Riiber.

For småbarnspappaen Riiber venter det en lengre pause fra hard trening og konkurranser før han starter opp igjen i mai.

– Snart er det påske, og aktivitetsnivået blir nok høyt selv om det ikke blir så mye hard trening de neste ukene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: