vintersport

Her koronatestes gullhåpene før OL-avreise: – En negativ test gir litt ro

Det første charterflyet med norske OL-deltakerne letter torsdag kveld fra Gardermoen. Ved ankomst til flyplassen ventet obligatorisk koronatesting.

Blant de første som ankom Gardermoen for å sjekke inn var langrennssjef Espen Bjervig og langrennslandslagets pressekontakt Gro Eide. I ankomsthallen ventet helsepersonell fra Olympiatoppen med hurtigtester.

Dersom noen av testene skulle være positive, må det tas en påfølgende PCR-prøve.

Blant utøverne som skal være med flyet er skiskytterstjernene Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff. De ankom Gardermoen i privatfly fra høydesamling i Italia tidligere på dagen torsdag.

Ved 17-tiden ankom de teststasjonen for å gjøre unna den siste virussjekken før avreise.

I forkant hadde en rekke andre norske OL-håp gjort unna sine tester. Alpin-gullhåpet Aleksander Aamodt Kilde var blant dem. Skøyteløperne, med Sverre Lunde Pedersen og Håvard Lorentzen i spissen, var også på plass. Det samme var Kildes lagkamerat Kjetil Jansrud, som rakk OL i tolvte time.

Curling først ut

Curlinglandslaget var også med i det som er det første av to charterfly som går til Beijing fra Gardermoen de kommende dagene. Fly nummer to letter kommende mandag.

Medaljehåpene i curling er blant de første norske utøverne som skal i aksjon under Beijing-OL. Mixedlaget med Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien gjør unna sine første kamper allerede før OL-ilden tennes i Kina 4. februar.

Nedregotten og Skaslien ankom teststasjonen på Gardermoen med visir foran ansiktet for å beskytte seg mot eventuell koronasmitte.

– Jeg har vært stresset, men en negativ test her gir i hvert fall litt ro, sa Nedregotten til NTB.

Endring for langrennsløperne

– Men uroen varer vel gjennom hele mesterskapet?

– Ja, mer nå enn i sist OL. I curling kan du spille bra om du er litt småforkjølet, men her får du ikke delta om du tester positivt, svarte medaljehåpet.

Med på torsdagens charter var også idrettspresident Berit Kjøll. I tillegg har også flere personer tilknyttet den svenske OL-troppen fått plass på flyet. Langrennsløperen Calle Halfvarsson var blant dem.

Det var også meningen at de 16 uttatte langrennsløperne skulle satt kursen for Beijing med torsdagens fly. Koronasmitte hos sprintlandslagstrener Arild Monsen og kvinneløperne Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har imidlertid tvunget fram endringer i reiseplanen.

Nå håper man å sende herreløperne med charterflyet kommende mandag, mens Therese Johaug og de øvrige kvinnelige løperne reiser direkte fra sveitsiske Zürich til Beijing først 1. februar.

Mer fra Dagsavisen