vintersport

Alle skiskytterne får privatfly hjem før OL

Hele OL-troppen i skiskyting sendes hjem fra italienske Lavazé til Oslo i privatfly for å unngå koronasmitte før avreise til Beijing, skriver TV 2.

Fra før var det klart at Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland torsdag reiser til Norge i et privatfly fra Verona, før de senere samme dag setter seg på Olympiatoppens OL-charter til Kina.

Nå har Norges Skiskytterforbunds partnere og utøvere gått sammen for å skaffe privatfly til resten av troppen også. De reiser hjem fra Italia mandag og deretter videre til Kina.

– Vi får ordnet det samme til dem. Generalsekretær Morten (Aa Djupvik) har gjort en strålende jobb og virkelig stått på, sier landslagssjef Per Arne Botnan til TV 2.

Smitteutbruddet i langrennstroppen i Seiser Alm har bidratt til smittefrykt hos skiskytterne.

– Etter den siste hendelsen i Seiser Alm innså vi raskt at den «eneste» måten å bli syke på før start i Kina var hjemreisen via rutefly fra München til Gardermoen. Vi merket alle den ubehagelige følelsen av det som rammet langrennslandslaget, så både fra utøver- og støtteapparatsiden var det uaktuelt å ta noen som helst risiko nå, sier skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø til TV 2.

Nyeste fra Dagsavisen.no: