vintersport

Fillon Maillet vant da nordmennene skjøt seg bort – Bø kapret 3.-plassen

De norske skiskytterherrene trøblet på standplass og havnet utenfor seierskampen på jaktstarten i Oberhof. Quentin Fillon Maillet vant i et heftig snøvær.

Franskmannen behersket de krevende forholdene bedre enn de fleste konkurrentene og vant foran svenske Sebastian Samuelsson til tross for to bomskudd på standplass.

Bak tetduoen ble det intens kamp om 3.-plassen mellom Aleksandr Loginov, Sturla Holm Lægreid og Tarjei Bø. Den avgjorde Bø på oppløpet, mens Lægreid ble nummer fire.

– Jeg er i ørska fortsatt. Det er noe av det mest brutale jeg har gjort. Det var bare ett spor der det gikk fort, så jeg måtte spurte for å komme forbi da det var en kilometer igjen. Så det ble to oppløp i dag, sa Bø til NRK.

– Jeg er skrudd sammen slik at jeg blir helt manisk og gal hvis jeg lukter en pallplass. Og så er jeg ingen god spurter, så jeg måtte prøve å komme først inn på oppløpet, forklarte han.

Ujevnt

Loginov hadde for øvrig seieren i lomma fram til han bommet tre ganger på siste skyting. Han startet rennet i ledelse etter å ha vunnet fredagens sprint.

Lægreid gikk ut som nummer tre og hadde berettiget seiershåp på jaktstarten. Han og Bø var nummer to og tre etter første skyting, men så stokket det seg for den unge bæringen.

Lægreid bommet to ganger på andre skyting og deretter to ganger til på tredje skyting. Dermed falt han betydelig på resultatlista. Han hentet seg imidlertid inn igjen med fullt hus på siste skyting.

Tarjei Bø bommet tre ganger i alt og så ut til å havne et godt stykke bak, men ettersom mange av konkurrentene også slet på skytebanen, klarte han å klatre opp på seierspallen til slutt.

Bom, bom, bom

Filip Fjeld Andersen (3 bom), Johannes Thingnes Bø (5), Sivert Guttorm Bakken (5) og Vetle Sjåstad Christiansen (6) hadde også svake dager på standplass og havnet utenfor topp ti.

Andersen gikk ut som nummer ti og ble også tredje best av nordmennene til slutt. Mannen som håper å få gå minst ett renn i OL, endte på 18.-plass.

Thingnes Bø hadde et vanskelig utgangspunkt etter å ha endt fredagens sprint på en skuffende 28.-plass. Søndag ble han nummer 21.

Bakken ble nummer 24, mens Christiansen endte helt nede på 35.-plassen.

Mer fra Dagsavisen