vintersport

Stöckl har lagt hoppbråket bak seg og ser framover

Landslagstreneren Alexander Stöckl har hatt en turbulent oppkjøring til sesongen med bråket rundt hoppsjef Clas Brede Bråten og positiv koronatest.

Den norske landslagstreneren i hopp Alexander Stöckl sammen med Daniel-André Tande og Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Når året 2021 går mot slutten føler østerrikeren at det begynner å lysne med tanke på framtiden og norske suksesser i hoppbakken.

– Det har vært utfordrende, men jeg føler vi har lagt problemene bak oss og kan se framover. Nå er det administrative på plass, og vi klan kun tenke på hopp framover, sier Alexander Stöckl.

I denne sesongen står oppgavene i kø med den tysk-østerrikske hoppuka, OL og et skiflygings-VM på hjemmebane i mars.

– Vi har etter hvert fått fokuset på det sportslige og er godt forberedt på rennene som kommer på rekke og rad framover, sier østerrikeren.

Feirer jul i Østerrike

Stöckl havnet i karantene med korona etter verdenscuphelgen i Klingenthal. Fra Tyskland fulgte han Engelberg-rennene fra hotellrommet. Mandag tok han turen hjem til familien i St. Johan im Tirol. Der ventet kona Ina og datteren Isabell.

Han møter hopperne igjen i Oberstdorf foran den tysk-østerrikske hoppuken rett over jul.

Så langt i sesongen er det japanske Ryoyu Kobayashi som har dominert og står med tre verdenscupseirer. Halvor Egner Granerud står med en og viste oppløftende takter i Engelberg. Men prestasjonene svinger.

Marius Lindvik har vært to ganger på pallen og pleier å prikke formen inn mot hoppuka. Han fikk derimot ødelagt fjorårets utgave med tannproblemer og måtte stå over nyttårshopprennet og Innsbruck.

Daniel-André Tande dro hjem til julefeiringen med en litt blandet følelse. Han gikk fra pallen forrige helg til ikke å kvalifisere seg til det siste rennet i Engelberg.

De store flyverne Robert Johansson og Johann André Forfang venter fortsatt på det siste som skal ta dem langt ned i bakkene.

Få norske disk

Forrige sesong slet norske hoppere med å tilpasse seg det alltid infløkte reglementet rundt hoppdressene. Hopperne opplevde mange unødvendige diskvalifiseringer på grunn av ureglementert utstyr.

Så langt i sesongen er det bare Fredrik Villumstad som er disket på grunn av hoppdressen. Årsaken kan være så enkelt som at det er kommet en ny FIS-kontrollør i finske Mika Jukkara.

– Vi gjør ikke så mye forskjell fra tidligere, men jeg føler at vi (trenerne) og hopperne er i bedre dialog med den nye FIS-kontrolløren.