vintersport

Northug går Tour de Ski – Taugbøl allerede sikret OL-plass

Norges Skiforbund fylte mandag de tre ledige plassene i Tour de Ski-troppen med Even Northug, Maiken Caspersen Falla og Mathilde Skjerdalen Myhrvold.

Det betyr at Håvard Solås Taugbøl, som tok sin første verdenscupseier i Dresden i helgen, ikke går Touren. Det gjør heller ikke Kristine Stavås Skistad, som kom til finale på sprinten i Tyskland.

Noen timer senere ble det kjent at Taugbøl allerede er klar for OL i det første norske uttaket til lekene i Beijing. Det er trolig forklaringen på at han ikke ble valgt til Tour de Ski.

I stedet får Even Northug sjansen til å vise seg fram. Han var på vinnerlaget på lagsprinten søndag. Falla og Myhrvold var mer åpenbare valg til sprintene i Tour de Ski.

– Even gjorde en strålende prestasjon i Dresden, og med resultatene hans på Lillehammer og i Davos i tillegg ble han et naturlig valg for Tour de Ski, sier landslagstrener Arild Monsen.

Fra før hadde skiforbundet tatt ut ni herreløpere og åtte kvinner til skitouren i Mellom-Europa.

Den starter i sveitsiske Lenzerheide 28. desember og skal innom tyske Oberstdorf før det avsluttes med renn i Val di Fiemme i Italia 3. og 4. januar. To av seks etapper gås i sprint.

---

Hele uttaket til Tour de Ski:

Menn: Harald Østberg Amundsen (Asker), Pål Golberg (Gol), Emil Iversen (Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer), Sjur Røthe (Voss), Didrik Tønseth (Byåsen), Erik Valnes (Bardufoss og omegn), Even Northug (Strindheim).

Kvinner: Helene Fossesholm (Eiker), Ragnhild Haga (Åsen), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Mathilde Skjerdalen Myhrvold (Vind), Maiken Caspersen Falla (Strandbygda).

---